Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Belediyesi Abhaz ve Gürcü heyeti ağırladı

Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Vakhtang Kolbaia ile Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze’nin de bulunduğu Abhaz ve Gürcü heyeti İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2015 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2015 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Belediyesi Abhaz ve Gürcü heyeti ağırladı

Ziyaret sırasında heyet ile birlikte AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş‘ta hazır bulundu. Konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia ve Gürcistan Ankara Büyükelçisi İrakli Koplatadze ile beraberindeki heyeti İnegöl'de ağırlamak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. İnegöl farklı kültürlerin farklı toplulukların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir çiçek bahçesidir. Şehir merkezinde ve köylerimizde yaşayan Kafkas kökenli çok sayıda vatandaşımız var. Bu insanlarımız kültürlerini hala yaşatmaya devam ediyorlar” dedi.

Aktaş, "11,5 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yaptığım sürede şehrimizde Gürcistan’ın farklı şehirlerinden gelen heyetlere ev sahipliği yaptık. Misafirlerimiz bazen festival ile alakalı oluyor bazen de Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin ağırlamış olduğu misafirler olabiliyor. Bunun yanında Ramazan ayında Batum’da iftar organizasyonları yapıyoruz. Oradaki ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtımları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İnegöl Belediyesi’nin 7 tane resmi kardeş şehri var diyerek konuşmasına devam eden Başkan Aktaş, "Kardeş şehirlerimizle çeşitli organizasyonlar sebebiyle belli dönemlerde bir araya geliyoruz. Bu kardeş şehirlerimizden biri olan Rustavi ile ilişkilerimiz de her geçen gün artarak devam ediyor" şeklinde kaydetti.

Ziyaret sırasında söz alan Abhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia ise, "Yaklaşık 12 yıl belediye başkanlığını sürdürmek kolay değil. Demek ki burada yaşayan tüm vatandaşların sevgisini ve güvenlerini kazanmışsınız. Burada olmak bizler için çok değerli. Biz burada çok sayıda Abhaz ve Gürcü ile tanıştık. Eski dostlarımız ile hasbihal ettik. Aynı zamanda yeni dostlar kazandık. Savaştan sonra bildiğiniz üzere ülkemiz hükümet olarak, parlamento olarak, meclis olarak maalesef ikiye bölündü. Ben Abhazya Özerk Cumhuriyeti adına sizi Tiflis’e davet ediyorum” dedi.

Dünya Kamuoyu maalesef kendilerini göç eden Abhaz hükümeti olarak tanıdığını ifade eden Kolbaia, "Bundan dolayı şu anda Sohum yönetimi ile ilişkilerimiz mevcut değil. Gürcistan hükümeti Abhaz halkı için büyük çabalar göstermekte, çok sayıda ekonomik projeler gerçekleştiriyorlar. Abhazya’da yaşayan vatandaşlar birçok alanda Gürcistan’ın olanaklarından da tamamen ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar. Kısacası savaştan sonra Gürcistan devleti Abhaz ve Gürcü halkı arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak adına gerekli tüm çabayı sağlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Gürcü ve Abhaz heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la karşılıklı hediyeleşti. Başkan Aktaş, misafir heyete İnegöl’ün ticareti, tarımı, sanayisi, turizmi ve öne çıkan değerleri ile genel durumu hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.