Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Belediyesi 2017 yılını değerlendirdi

İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısını bu yıl Oylat’ta yaptı. Tüm daire müdürleri ile meclis üyelerinin katıldığı değerlendirme toplantısında, 2017 yılında hayata geçirilen projeler...

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Belediyesi 2017 yılını değerlendirdi

İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısını bu yıl Oylat’ta yaptı. Tüm daire müdürleri ile meclis üyelerinin katıldığı değerlendirme toplantısında, 2017 yılında hayata geçirilen projeler ve müdürlüklerin yıllık faaliyetleri açıklandı.

İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısını yaptı. Oylat’ta düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “8 Kasım 2017’de göreve geldik. Burada maksat faydalı olabilmek, verimli çalışabilmek. Belediye organı da sadece belediye başkanından ibaret değil. Belediyenin bir meclisi var, encümeni var, çalışanları var, daire müdürleri var. Meclis üyelerimizin fikir ve görüşlerini almak istiyorum” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana bazı tespitler yaptıklarını kaydeden Alper Taban, “Geldiğimiz günden bu yana tespitler yaptık. Tespitlerimiz neticesinde planlamalar yapmaya çalıştık. Bu planlamalar neticesinde de bazı söylemlerde bulunduk. Ortak akılla yöneteceğiz dedik. Ben çok samimi bir dille şunu ifade ettim; benim kendi tecrübem bir yere kadar yeter. Önümüzde koskoca bir şehir var. Bu sebeple istişareye ve ortak akla ihtiyacımız var. Yine göreve gelmemiz bir dönemin başı olmadığı için daha ziyade öncelikli olarak yürüyen işlerin aksamadan tamamlanması önemli. Yürürlükte olan projelerimizi takip ediyoruz, hepsini bir bir tamamlayacağız. Vaatlerimiz neyse bunların hepsini bir bir yerine getirmeye çalışacağız. Getiremediklerimiz olursa da bunların gerekçeleriyle birlikte açıklamasını yapacağız. Vaatlerimiz arasında olmayıp tespit ettiğimiz bir ihtiyaç görüldüğünde bunları da hayata geçireceğiz. Küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturacağımızı söyledik. Çünkü bu şehirde yaşayan insanların bence öncelikli olarak bir şehirde yaşadıklarının farkına varması lazım. Bunu hep birlikte yapacağız. Bizlerin de organizasyonun başı olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Taban, “Ben burada bir kez daha göreve gelmem için destek veren hem AK Partili ve de MHP’li meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Yine bir teşekkürü de ailem diye ifade ettiğim tüm çalışanlarımıza etmek istiyorum. Hepimiz aynı hedefe koşuyoruz. Küçük parçalar bir araya geldiğinde büyük İnegöl fotoğrafı ortaya çıkmış oluyor. İnşallah yeni ortaya koyacağımız modelle çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Aktaş’tan sürpriz ziyaret

Alper Taban’ın konuşmasının ardından daire müdürleri yıllık sunumlarına başlarken bir sürpriz yaşandı. Salondaki toplantıya çat kapı gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı görenler, kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Aktaş, “Gece burada konakladım. Tamamen tevafuk oldu. Bugün burada karşılaştık. Cumhurbaşkanımızın Bursa ziyaretiyle ilgili son hazırlıklar, sunacağımız notlar üzerine çalışıyordum. İnegöl ekibinin burada olduğunu öğrendim. Bir selam vermek istedim. Toplantının, istişarenin, aldığınız kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Alper Bey bu yıl İnegöl’ü tercih etmiş. Güzel de bir tercihte bulunmuş. Allah sizlere işlerinizde kolaylıklar versin” dedi.

Belediyeciliğin önemli bir iş olduğuna da dikkat çeken Aktaş, “İnsanların mutlu olduğunu görünce, sizlerde mutlu oluyorsunuz. Allah çalışmalarınızda muvaffak eylesin. Bursa’da insanlarla güzelde bir diyalog kurduk. Çokta olumlu tepkiler alıyoruz. Bütün ilçelerde çalışmalarımız var. İnegöl’ü biraz daha dışarıdan gözlemleme imkanı buluyoruz. Tabi ki İnegöl’de de eksiklikler var. İnegöl Belediyesi bir çok açıdan kıyaslandığında çok iyi yerde. İnegöl’de yeni yeni çalışmalar yapılıyor. Yani şehre değer katacak güzellikler görüyoruz. İki günü bir olan ziyandadır. Takdir edersiniz ki üzerine koyarak devam etmek lazım. Olayın fotoğrafına bakmak lazım. Genel anlamda insanların mutluluğunu görüyorsanız, demek ki doğru yapıyorsunuz. Ama genel anlamda sıkıntı varsa bu durumu sorgulamak lazım” diye konuştu.

Başkan Aktaş konuşmasının ardından salondan ayrılırken, program daire müdürlerinin sunumuyla devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.