Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhsaniye Meydanı’na ücretsiz otopark

Nilüfer İhsaniye Meydanındaki otopark sorunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından çözümlendi. Belediye Milli Emlak’a ait 7 dönümlük araziyi, ücretsiz olarak halkın kullanımına sundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2018 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2018 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhsaniye Meydanı’na ücretsiz otopark

Murat DORUK

Nilüfer İhsaniye Meydanındaki otopark sorunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından çözümlendi. Belediye Milli Emlak’a ait 7 dönümlük araziyi, ücretsiz olarak halkın kullanımına sundu.  Cumhuriyet Halk Partili Halkçı Nilüfer Belediyesi’nin halka yaptığı en büyük sıkıntılardan birisi olan Belediye Hizmet Binası, Kaymakamlık, Vergi Daireleri arasındaki alandaki zorunlu ve ücretli otopark derdine, Büyükşehir Belediyesi, hazineye ait alanı, otopark olarak düzenleyip, ücretsiz otopark ile çözüm getirdi.

ÜCRETSİZ OTOPARK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer İhsaniye Meydanı’ndaki otoparkla ilgili olarak kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini, en son Akademik Odaların yöneticileriyle yapılan görüşmelerde bu sıkıntıların dile getirilmesi üzerine, alternatif çözüm ürettiklerini söyledi.

İhsaniye Meydanı Vergi Daireleri ile Cavit Çağlar Okulu arasında kalan 7 dönümlük alanın eskiden otopark olarak kullanıldığına dikkat çeken Aktaş, Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binasını yapması ve bina altındaki otoparkın yolları da içine alınıp genişletilmesinden sonra, halkın, vatandaşların buraya araç parkına izin verilmediği yolundaki şikayetlerin böylece çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Hazine alanının ücretsiz otopark olarak halkın hizmetine sunulduğu yönündeki tabelalar dün Büyükşehir Belediyesi görevlilerince alana asıldı. Arsaya giriş çıkışları engelleyen molozlar ile diğer engeller ise kaldırıldı.

AKTAŞ’a TEŞEKKÜR

İhsaniye Mahallesi halkı, Nilüfer Belediyesi hizmet binasının alt katının otopark olmasından sonra, Belediyenin bütün bölgelere, etrafına, ara sokaklar dahil araçlarını park edenlere ceza yazdığına dikkat çekerek, “bizler bu uygulamanın son bulması için sabırla bekledik. Büyükşehir Belediyesine hazine arsasının otoparka dönüştürülmesine yönelik tekliflerde bulunduk. Sağ olsunlar, halkı mağdur etmeme ve halkın isteklerini yerine getirme konusunda büyük bir çalışma ve sağduyu sergileyen Büyükşehir Belediyesi görevlileriyle başkanımız Alinur Aktaş, bizim isteklerime göre burasını otopark olarak düzenledi. Şimdi, diğer ara sokaklardaki park yasağı ve engellerinde kaldırılmasını bekliyoruz. Evimizin önüne araç park ettiğimizde bile akıl almaz bir şekilde, belediye görevlilerinin gelip ceza yazmalarını artık istemiyoruz. Nilüfer Belediyesinin görevi özel işletmeye verilen otoparka para kazandırmak değil halkın dertlerine çare olmaktır. Bizi böyle büyük bir dertten kurtardığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuşuyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.