Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracatçıya yeşil pasaport ekonomiye güç katacak

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesinin, Türkiye ekonomisinin daha güçlü olmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Milletvekili Şahin, hükumetin iş...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhracatçıya yeşil pasaport ekonomiye güç katacak

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesinin, Türkiye ekonomisinin daha güçlü olmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Milletvekili Şahin, hükumetin iş dünyasının önünü açmak için gereken her adımı atmakta kararlı olduğunu belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun ihracatçıya hususi damgalı pasaport verilmesi kararını değerlendiren Hüseyin Şahin, hükümetin güçlü bir ekonomi için önemli bir uygulamaya daha imza attığını söyledi. Resmi gazetede yayınlanan karar gereği son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde bulunan yaklaşık 22 bin ihracatçılara hususi damgalı pasaport verileceğini belirten Şahin, kararın ihracatın artmasına, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin güçlenmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Kararın, ihracatçıların yurtdışı seyahatlerindeki kısıtlamayı ortadan kaldırdığını, dış pazarlara açılmada önemli bir kolaylık sağlayacağını dile getiren Vekil Şahin, hükumetin iş dünyasının beklentilerini karşılayarak üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Özel sektöre gereken desteği veriyoruz

2023 hedeflerine ulaşmak için güçlü bir ekonomiye sahip olunması gerektiğini, bunu da hükumetin ve özel sektörün birlikte başarabileceğinin altını çizen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hükumetin bu konuda hızlı kararlar aldığını savundu. “Hükumetin görevi iş dünyasının sorunlarını dinleyip çözüm üretmektir” diyen Şahin, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Bugüne kadar ihracatın artırılması için destek ve teşviklerden, vergi indirimleri ve bürokrasinin azaltılmasına kadar birçok düzenleme yaptık. Belirli şartları taşıyan ihracatçılara yeşil pasaport verilmesi kararı da ekonomiyi güçlendirmeye yönelik bir adımdır. İş dünyasının önemli bir beklentisi daha hükumetten karşılık buldu. İhracatçılarımız artık Türkiye’ye vize uygulayan birçok ülkeye daha rahat girip çıkabilecek. Zaman kaybı sıkıntısını aşan ihracatçılarımız, artık yurtdışı seyahatlerini daha kolay gerçekleştirilebilecek ve dış pazar bağlantılarını artırma imkânı bulacak. Kararın ekonomiye olumlu yansımalarını önümüzdeki yıllarda daha rahat görebileceğiz”.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.