Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHA Bölge Müdürü Altıkardeş, genç gazetecilere tecrübelerini anlattı...

İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş, Basın İlan Kurumu ve İş-Kur’un ortaklaşa düzenlediği ’Yeni Nesil Gazetecilik Programı’ çerçevesinde genç gazetecilere tecrübelerini anlattı.Gazeteciliğin dünyanın en zor...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İHA Bölge Müdürü Altıkardeş, genç gazetecilere tecrübelerini anlattı...

İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş, Basın İlan Kurumu ve İş-Kur’un ortaklaşa düzenlediği ’Yeni Nesil Gazetecilik Programı’ çerçevesinde genç gazetecilere tecrübelerini anlattı.

Gazeteciliğin dünyanın en zor mesleklerinden birisi olduğunu ifade eden İhsan Altıkardeş, "İhlas Holding’in Kurucusu Merhum Enver Ören’in bütün İhlas medya çalışanlarına öğütlediği bir sözü var. "Gazetecilik memurluk mesleği değildir. Gazetecilik böyle düşünenleri bünyesinden atar". Gazeteciler, hele hele ajans muhabirleri olan bizler; sürekli hareket halindeki helikopterin pilotları gibiyiz. Çok önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Kamuoyunun doğruları en hızlı öğrenebilmesi için sorumluluğumuz var. Sosyal medyanın son yıllardaki büyük değişimi sebebiyle, yanlış ve kirli bilgilerle algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Gazeteci, haber kaynağına en kısa sürede ulaşarak, elde ettiği bilgileri teyit ederek takipçilerine, okurlarına en seri şekilde ulaştırmak mecburiyetinde" dedi.

Genç meslektaşlarına, "Bu işi severek yapın. Eğer memurluk istiyorsanız, hiç bu işe başlamayın" diyen Altıkardeş sözlerini şöyle sürdürdü: "Sokağa çıkmayan, her gün 5 yeni insanla tanışmayan, farklı detayları yakalayamayan ve hızlı olmayan gazetecilerin başarılı olma şansı yok. Mutlaka hedefleriniz olsun. Herkesi ilgilendiren konuları haber yapın. Suçlayıcı haberlerde suçlanan kişinin görüşünü alın. Kritik anları yakalamak için özel gayret sarfedin. Gideceğiniz haberle ilgili önceden araştırma yapın. Haberi nasıl pazarlayacağınızı düşünün. Sade ve yalın cümleler kurun. Sosyal sorumluluk taşıdığınızı, kamu adına görev yaptığınızı asla unutmayın. Türkiye’de ve dünyada ne olup bittiğini, sıcak gündemi takip edin. Kendinizi asla sınırlamayın, mutlaka bir yabancı dil öğrenin"

Türkiye’de ve dünyada bir çok ilklere imza atan İhlas Medya Grubu’nun çalışmaları hakkında iletişim fakültesi mezunu gençlere bilgi veren İhsan Altıkardeş, 24 yıllık meslek hayatında karşılaştığı ilginç olaylardan örnekleri anlattı. Altıkardeş, 15 Temmuz kalkışmasında İhlas Haber Ajansı çalışanlarının büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini ve darbenin ilk dakikalarından itibaren Türkiye ve dünya medyasına nasıl haber geçtiğini "En uzun gece" belgeseliyle görüntülü olarak aktardı.

Etkinliğin sonunda Basın İlan Kurumu Bursa Müdürü Osman Başeğmez ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İhsan Altıkardeş’e teşekkür plaketi takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.