Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Hizmette sınırları kaldırdık'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendisini tebrik ziyaretine gelen Rumelifed, Bal-Göç, AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı yöneticileri ile Alman öğrencileri ağırladı. Seçimlerin artık geride kaldığını ifade eden Başkan Altepe, “Başta Bursa olmak üzere Balkanlar ve Kafkaslar ile Türk nüfusunun bulunduğu bütün bölgelerde yapacağımız çok iş var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Hizmette sınırları kaldırdık'

Balkanlar’daki 11 ülkeyi temsil eden 14 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) Başkanı Selim Yedikardeş ve yönetim kurulu üyeleri, seçimlerden Bursalıların güvenini bir kez daha kazanarak çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Balkanlar’a yapılan hizmetlerden dolayı seçim öncesi tavırlarını açıkça kamuoyuna duyurduklarını hatırlatan Yedikardeş, “Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Kosova’daki 1. Murad Hüdavendigar’ı anma törenleri başta olmak üzere sünnet şölenleri, Ramazan etkinlikleri gibi her türlü çalışmada Büyükşehir Belediyesi’nin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz dönem Türk nüfusunun bulunduğu tüm coğrafyalarda hayata geçirdikleri çalışmalar nedeniyle bu dönem de Bursa’dan büyük bir beklenti olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de artık seçimlerin geride kaldığını ve önlerinde yapacakları çok işler bulunduğunu söyledi. Bursa’daki çalışmaların zaten hız kesmeden sürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, “Balkanlar, Kafkaslar başta olmak üzere Türk nüfusunun bulunduğu tüm coğrafyalarda yapacak daha çok işimiz var. Çünkü bu bölgelerden de büyük bir beklenti var. Biz hizmette sınırları zaten çoktan kaldırmıştık. Artık bu coğrafyalardaki işlerde bizim görevimiz haline geldi. Bu çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek” dedi.

Bal-Göç Genel Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özkan da yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkan Altepe’yi ziyaret etti. Yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Altepe’yi kutlayan Özkan, Balkanlar’a bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi verdi. Bal-Göç Genel Başkanı Özkan, bundan sonra da Balkanlar’da yapılacak tüm çalışmalarda Büyükşehir’le işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini de yönetim kurulu üyeleri birlikte Başkan Altepe’yi tebrik etti. AK Parti Bursa teşkilatları olarak seçimlerden başarı ile çıktıklarına vurgu yapan Çini, bu sonucun alınmasında Başkan Altepe’nin ilçe ve köylere yaptığı ziyaretlerin de önemli bir katkısı olduğunun altını çizdi.

Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 29 yıldır kardeşlik ilişkilerini sürdürdüğü Kulmbach Hans Wilsdorf Mesleki Eğitim Merkezi idareci ve öğrencileri de Başkan Altepe’yi ziyaret etti. Türk kültürünü yakından tanımak için Bursalı ailelerin evlerinde misafir edilen ve Bursa’daki sanayi tesislerinde yaptıkları stajı tamamlayan öğrenciler, programa sağladığı maddi manevi katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İsmail Başaran ile Kardeş Okul Çalışma Grubu Almanya Temsilcisi Reinhard Schuberth’in de katıldığı ziyarette konuşan Başkan Altepe, eğitim kurumları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin de Bursa ve Türkiye’nin tanınması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Her ne kadar iyi anlatılsa da Türkiye’ye gelmeyen yabancıların ülke hakkında doğru bilgilenemediğini ifade ede Başkan Altepe, “Bu nedenle bu tür işbirlikleri ve eğitim programlarını destekliyoruz. Bursa hem tarihi hem de sanayi birikimi nedenle başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin dikkatini çeken bir şehir. İlk belediye başkanı seçildiğimde 300 olan yabancı şirket sayısının bugün 800’e ulaşması da bunun en önemli göstergesi. Ben hepinizin Bursa’dan iyi izlenimlerle ayrılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.