Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hız kesmeden yeni projelere

Bursa Haber Gazetesi’ne konuşan BEV Başkanı Aytuğ Onur, kurdukları vakıf sayesinde kurumsallaştıklarını ve eğitime ağırlık verdiklerini söyleyerek, “Projeler hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hız kesmeden yeni projelere

Özgür Ekinci

Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Aytuğ Onur, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Vakıf olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Başkan Onur, hedeflerinin Atatürk İlke Ve İnkılaplarına bağlı sağlam bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirtti. Projelerini başlıklar altında anlatan Onur, şunları söyledi:

KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Balkantürk Eğitim Vakfı, olarak üniversite öğrenimi için gelen genç kızlarımız icin güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kız öğrenci yurdu projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Vakfımıza gelir de getirecek olan yurt projemiz, resmi kurumlarımızdan alınacak izinlerden sonra açılacak yardım hesabımızda belirli bir rakama ulaştıktan sonra yatırım gerçekleştirilecektir. Böylece vakfın maddi anlamda zor duruma düşmesinin önüne geçilecektir. Şeffaf bir şekilde hesap her an üyelerimizle paylaşılacaktır.Yurtlara iki tip başvuru yapılabilmektedir:

1. Ücretli barınmak için: Öğrencilere sağlıklı, güvenli barınma ve çalışma koşulları

sunan yurtlarda kalmak için öğrenciler, payına düşen ücreti ödemektedir.

2. Burslu barınmak için: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, aşağıda

açıklanan burs kriterlerini sağladıkları takdirde burslu (yurt ücreti ödemeden) kalmak üzere yurtlara başvuru yapabilecektir. Burslu kalan öğrencilere ayrıca cep harçlığı da verilecektir. Burslu barınmada Balkanlardan gelen öğrencilerimize öncelik tanınacaktır.

BEV YAYINLARI

Balkantürk Eğitim Vakfı olarak toplumumuza her alanda değer katmak en büyük görevimiz. Bu çerçevede hem gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik kişisel gelişim kitapları, iş dünyamıza yönelik vizyon verici kitapların yanı sıra kültürel hayatımızı renklendirecek eserleri de BEV yayınları bünyesinde okuyucularımıza ulaştıracağız. BEV yayınları ile ulusal kitabevlerinde yer alırken vakfımızın tanıtımını da bu şekilde yapacağız.

BURSİYERLERİMİZE MENTORLUK

2019-2020 Öğretim dönemi ile birlikte yarınımızın teminatı olan bursiyerlerimize burs vermenin ötesinde mentorluk hizmeti de sunmayı planlıyoruz. Tamamen gönüllü olan, mentorluk komitemiz tarafından onaylanmış, gerekli niteliklere sahip eğitim gönüllülerimiz ve mütevelli heyet üyelerimiz kendilerine verilecek mentorluk eğitiminden sonra sorumlu oldukları bursiyerlerimizle belirli aralıklarla görüşerek, her türlü konuda eğitim hayatlarından destek olmayı sürdürecekler.

Bu proje ile ayrıca bursiyerlerimizin ilgi alanlarını doğru tespit etmeleri, kendilerini geliştirmeleri gereken alanları belirleyerek hazırlık yapma fırsatı yakalamaları ve henüz mezun olmadan iş hayatını yakından tanımaları, mentorlarının deneyim paylaşımı gerçekleştirmesi de hedeflenmiştir.

Bursiyerlerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, CV hazırlama, mülakat teknikleri, sunuş teknikleri, iletişim becerileri, topluluk önünde konuşma, beden dili, yaratıcı düşünme eğitimleri de verilecektir. Ayrıca öğrencilerimizin İngilizcelerini geliştirmeye yönelik workshoplar da planlanmaktadır.

BURSA'YA VEFA PROJESİ

Balkantürk Eğitim Vakfı Bursa'mıza ve camiamıza katkı koymuş, Bursa'nın degerlerinin hatırasını BEV Vefa Projemiz ile yaşatacak. BEV olarak, geçmiş dönemlerde Bursa'da sivil toplum kuruluşlarımızda görev üstlenmiş, kentimizi idare etmiş olan, yaptıkları hayırlarla bu kente katkı koymuş olan hayırseverlerimizi unutmayacağız. Mütevelli heyetimizin sunacağı izimlerden yapılacak değerlendirmeyle ilk etapta kırk Bursa Gönül Dostunun adına birer burs verilecek. Aileleri ile irtibata geçilerek onların da davet edileceği Bursa Gönül Dostları temalı bir sergi, resepsiyon düzenlenecek, sonrasında da bu hayırseverlerimizin isminin anılacağı Mevlid-i Şerif okutulacaktır.

500 BURS HEDEFİ

Yeni dönemde hedefimiz 500 öğrencimize burs sağlamak. Bunun sadece mütevelli heyet üyelerimizin fedakarlıkları ile olmayacağının bilincindeyiz. Bunun için özellikle Balkatürksiad ailemizin ve Balkan camiamızın eğitim gönüllüleri vasıtası ile 500 bursiyere ulaşmayı hedefliyoruz. BEV'ni kurduğumuz dönemde umutlu olabileceğimiz bir gelecek için en büyük şansımızın eğitimden geçtiğini çok iyi biliyorduk. Eğitim sadece bilgi edinmeyi değil, geleceği inşa etmeyi, iş, meslek ve toplum yaşamına uygarlığın gerektirdiği nitelikte değişime ve gelişime açık aydın yurttaşlar yetiştirmeyi sağlar. BEV’ni yapılan katkılar sayesinde, hayata avantajlı koşullarda başlayamayan birçok bursiyerimiz eğitim sayesinde, başarılı bir iş insanı, sanatçı, bilim insanı veya üst düzey yönetici olabiliyor. Daha fazla hayata ve çocuğumuza eğitim yoluyla dokunmaya devam edeceğiz.

EĞİTİM VAKIFLARI KONGRESİ

2020 yılında Bursa'mızda tüm Eğitim Vakıflarımızı davet edeceğimiz Eğitim Vakıfları Kongresi düzenlemek istiyoruz. Kongremiz ülkemizde faaliyet gösteren belli kriterlere sahip eğitim vakıflarının başkan ve yöneticileri, kamu kurumları, üniversiteler, TBMM parlamenterleri, MEB Bakanlığı temsilcileri, belediyeler, sendikalar, meslek odaları, birlikler, dernekler, sektör temsilcileri, basın-yayın temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Kongrede alanlarında duayen panelistlerimiz ile Türkiye'de vakıfçılığın geliştirilmesi, sorunları için çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve faaliyetlerimizde ülkemize daha etkin hizmet edebilmemiz için önceliklerin ortaya çıkartılacağı atölye çalışmaları yapılacaktır. Çıktıların eylem planına dönüştürülmesi için ilgili kurumlarımıza ve kamuoyuna aktarılması sağlanacaktır.

ULUSLARARASI YAZ OKULU

Balkanlar'dan, Uludağ Üniversitesi'nde okumayı tercih edecek öğrenciler için daha önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Yaz Okulu Projemize devam edilecek. Ayrıca BEV, Üniversite'nin Balkanlar'a yönelik etkinliklerine destek olacak. Balkanlar'a yapılan ziyaretlerde UÜ'den mezun olup ülkelerinde çalışmaya başlayan öğrencilerden hizmet alınacak ve bu mezun öğrenciler onurlandırıp teşvik edilecek.

ENTELEKTÜEL TOPLANTILAR

BEV Bursa kültürel hayatını zenginleştirmek, entelektüel birikimine katkı koymak amacıyla konusunda uzman konuşmacıların katılacağı Eğitim Bilimi, felsefe, kent, insan, balkanlar, tarih temalı toplantılar düzenleyecek. Bu toplantılar ve gerçekleştirilecek atölyeler ile hem Balkantürk evi ile tüm Bursa'mızı kucaklaştıracağız, hem de toplumumuza bir düşünce üretme merkezi olarak da katkı sunacağız.

KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI

Dernek salonumuz da gerçekleştireceğimiz halk oyunları kursu, dans kursu, yoga, hızlı okuma kursu, ve diğer kişisel gelişim dersleri sayesinde, hem üye ve yakınlarımızın sosyal iletişimini arttırmayı ve eğlenceli ve yararlı hobiler sayesinde kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Bu etkinliklerimiz ile BEV vakfımıza da ayrıca gelir sağlayacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.