Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayri’yi CHP bile istemiyor

Büyük bir çoğunluğunu CHP’li üyelerin oluşturduğu Mudanya İnisiyatif Grubu yaptıkları toplantıda karar alarak CHP’nin Mudanya Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Hayri Türkyılmaz’ı desteklememe kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2019 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2019 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayri’yi CHP bile istemiyor

Haber: Murat DORUK

Mahalli idareler seçimine az bir zaman kala CHP Mudanya’da aykırı sesler duyulmaya başlandı. Mudanya İnisiyatif Grubu adıyla örgütlenen ve üyelerinin çoğunluğunun CHP’li olduğu bir grup açıklama yaparak CHP’nin Mudanya Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği mevcut Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı desteklemeyeceklerini ve hatta CHP’den de istifa edeceklerini toplantı sonrası duyurdular.

Grubun toplantı sonrası aldığı kararlar şöyle: “16 Ocak 2019 tarihinde grubumuz Mudanya için önemli bulduğu konuları görüşmek ve ortak kararlar almak için toplandık. Yine önemli bulduğumuz mahalli seçimler öncesi yanlışları, eksik gördüğümüz konuları konuştuk. Gidermek adına tartıştık. Aday belirleme döneminde CHP’de yetkili tüm kişilere, makamlara ulaştık. Siyasetin içerisindeki tüm aktörlerin düşüncelerini dinleme fırsatı bulduk. Karşılaştığımız durumları siyasetin içerisindeki kelimelerle anlatmak mümkün değildir. Tüm uyarılarımıza rağmen kendisine AKP genel başkanını örnek aldığını ifade eden, kavgacı, kanun tanımaz, ilkesiz, sol ilkelerin hiç birisini benimsemeyen kişiyi CHP'nin yeniden ilçemizde Belediye Başkan adayı göstermesi parti tüzüğüne Atatürk ilkelerine, sosyal demokrat ve sol düşünce felsefelerine uymadığı gerekçesiyle açıklanan aday Hayri Türkyılmaz'a destek vermeyeceğiz...

Yapılan toplantıda oy birliği ile aldığımız kararları kamuoyuna saygı ile duyurulur.

1) Mevcut Belediye başkan adayı Hayri Türkyılmaz'a destek verilmeyecektir.

2) Ahlaklı siyaset yapma anlayışımızdan ödün vermemek, ayrıca CHP üyesi olarak kalıp yaşananları daha anlaşılacak şekilde anlatmanın etik olmadığına inandığımız için CHP'den istifa kararı alınmıştır.

3) BBB başkan adayı olarak açıklanan Mustafa BOZBEY'E tam destek vereceğiz... Mudanya halkına saygılarımızla...”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.