Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayri Türkyılmaz görevdeki 8 ayını anlattı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısı ile görevdeki 8 ayını değerlendirdi. Mudanya Sosyal Tesislerinde Bursa basını ile buluşan Türkyılmaz, geçmiş dönemdeki belediyeye ilişkin birçok şaibe bulunduğunu ve bu olumsuz havayı üzerlerinden atmanın kolay olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 01:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayri Türkyılmaz görevdeki 8 ayını anlattı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  düzenlediği basın toplantısı ile görevdeki 8 ayını değerlendirdi. Mudanya Sosyal Tesislerinde Bursa basını ile buluşan Türkyılmaz, geçmiş dönemdeki belediyeye ilişkin birçok şaibe bulunduğunu ve bu olumsuz havayı üzerlerinden atmanın kolay olmadığını söyledi.

GÖREVDE KALDIĞIM SÜRE BOYUNCA O KAPI HEP AÇIK KALACAK
21. Yüzyılın Mudanya’sı bizimle daha demokratik ve yaşanabilir ve çağdaş olacak diyen Başkan Türkyılmaz, göreve başladıktan ilk 3 ay sonra yapılan anket çalışmasında vatandaşın belediye hizmetlerinden  %85.7 memnun kaldığını gördüklerini söyledi. Türkyılmaz, ‘’Göreve ilk geldiğimizde ilk icraatımız eski başkana tahsis edilen Mercedes marka otomobili halkın kullanımına sunmak oldu. Bize ayda 5 bin liraya yakın yük getiriyordu. Aracı hiç binmeden sözleşmesi bitene kadar vatandaşa tahsis ettik’’ dedi. Başkanlık katının yeni düzenlemesini yaptıklarını ancak makam kapısının görev süresi boyunca açık kalacağını ifade eden Türkyılmaz, bununla birlikte belediye birimlerini tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi.  

HER GÜN YENİ BİR BORÇ ÇIKIYOR;  BELEDİYE 500 BİN LİRA BUSKİ’YE BORÇLANMIŞ
Çıtayı oldukça yükseğe koyduklarını ifade eden Türkyılmaz, önceki dönemde çok fazla yanlış işler yapıldığını bunun da ceremesini çektiklerini ifade etti. ‘’Görevi devraldığımızda bize 6-7 milyon borç olduğunu söylediler ancak bu rakam bunun çok çok üstünde çıktı. Asla enkaz edebiyatı yapmadık ve bu borçları bir plan çerçevesinde ödeme yoluna gittik. Eski defterleri karıştırdıkça her gün yeni bir borçla karşılaşıyoruz’’ diyen Başkan Türkyılmaz,  geçmiş dönemdeki belediyenin Buski’ye de borçlandığını açıkladı. Türkyılmaz, ‘’Çok yakın bir zamanda 500 bin liraya yakın bir su borcu çıktı. Önceki dönemde iş yapılmamış bunun aksine borç yapılmış’’ dedi.  Belediyenin geçmiş dönemine ilişkin durumunu ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ve bazı evrakların yargıda olduğunu ifade eden Başkan Türkyılmaz, bağımsız bir denetim şirketi ile anlaştıklarını geçmiş dönemdeki 15 aylık süreci denetleterek çıkan raporu da önümüzdeki günlerde basın ile paylaşacaklarının altını çizdi.

 TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI KURULU VE SENDİKA PAYLARI HİÇ ÖDENMEMİŞ
Belediye Meclisinin 10 toplantıda 328 karara imza attığını, encümenin ise 30 toplantıda 451 karar aldığını belirten Başkan Türkyılmaz, 7 aylık dönemde yapılan ödemeler toplamına ilişkin de bilgi verdi.  30 Mart’ta göreve geldiklerinde belediyenin İller bankasına 2 milyon 247 bin 428 lira borcu bulunduğunu bu rakamın 31 Ekim 2014 tarihi ile 2 milyon 697 bin 645 liraya ulaştığını açıkladı. Borçta ortaya çıkan açığa değinen Türkyılmaz, Tabiat ve Kültür Varlıklarının payının geçmiş dönemlerde hiç ödenmediğini,  Bunun da belediyenin borçlarına 3 milyon 600 bin gibi bir ilave borç yükü getirdiğine dikkat çekti.  Türkyılmaz, 7 aylık dönemde 1 milyar 910 bin 775 lira SGK ödemesi yaptıklarını, Emekli Sandığına da 308 bin 826 lira ödeme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 MUDANYA BELEDİYESİ İŞ YAPTIRIYOR VE BORÇLARI DA TIKIR TIKIR ÖDÜYOR
1994’ten bu yana işçinin sendika paylarının hiç birisisinin ödenmediğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı,  7 aylık dönemde toplamda 8 milyon 02 bin 391 lira ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi. 25 milyon 705 bin 163 lira borçla görevi devraldıklarını belirten Türkyılmaz, bu rakamın şimdi 20 milyon 466 bin 180 liraya gerilediğini açıkladı. Türkyılmaz ‘’ Mudanya Belediyesi hem icraat yapıyor, iş yaptırıyor ve borçları da tıkır tıkır ödüyor. Kimse Mudanya Belediyesi’nden alacağımız kalır diye düşünmesin’’ dedi.

MOBESE’NİN MALİYETİNİ BÜYÜKŞEHİR’DEN İSTEDİK
İlçede yapılan yatırımlara da değinen Başkan Türkyılmaz, Mobese sistemi konusunda da tüm ilçelerin maliyeti Büyükşehir’e yüklediğini kendilerini Emniyet Müdürlüğüne ödedikleri 300 bin liranın bulunduğunu ödedikleri bu rakamı da Büyükşehir Meclisi’nden talep ettiklerini ve  geri aldıklarını söyledi.

AKARYAKIT İHALESİNDE KAZANÇLI ÇIKTIK.
Yapılan ihalelere ilişkin de bilgi veren Başkan Türkyılmaz, Akaryakıt ihaleleri alım işine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Geçen yıl 1 milyon 841 bin liraya ihale edilen işin ihalesini yine aynı şirketin kazandığına dikkat çeken Türkyılmaz,  miktarın geçen yıldan 20 bin litre fazla olmasına rağmen, ihalenin 1 milyon 781 bin liraya verildiğini söyledi.  Gelen akaryakıt zamlarına rağmen yaklaşık 61 bin liralık bir kazancın olduğunu belirten Türkyılmaz, bunu da kamuoyunun takdirine bıraktığını söyledi.  Türkyılmaz ‘’ Araç takip sistemlerimiz var, kaçak göçek iş yok, özel arabaya benzin yok’’ diye konuştu. 

MÜTAREKE ETKİNLİKLERİNİN MALİYETİ 753 BİN LİRA
Ekim ayında Mudanya’da gerçekleştirilen etkinlikleri de anlatan Başkan Türkyılmaz, bu konunda da önemli mesajlar verdi.  Etkinliklere ilişkin birçok spekülasyona maruz kaldıklarını ifade eden Türkyılmaz, 5 gün süren ve Türk Hava Kuvvetleri’nin Akrobasi Timi Türk yıldızları ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrasının da yer aldığını birçok etkinliğin maliyetinin sadece 753 bin lira olduğunun altını çizdi.

 ÇALIŞANLARIMIZ TARAFINDAN SABOTE EDİLDİK
Göreve geldiklerinde birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Türkyılmaz, zaman zaman belediye çalışanları tarafından sabote edildiklerini gördüklerini de söyledi. Başkan Türkyılmaz ‘’ Görev verdik yerine getirmediler. Hatta bize zarar vermek için sırf siyasi inatlaşma uğruna çöpleri ortaya yere döken insanlarla karşılaştık, bunları kameralardan tespit ettik, öyle önemli insanlar ki Mudanya’da yaşıyorlar ’’ diye konuştuk.

BELEDİYEYE YÖNELİK OPERASYONLARIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ
Mudanya Belediyesi’ne yönelik operasyonların sürmesini beklediklerini ifade eden Başkan Türkyılmaz, geçtiğimiz aylarda yapılan operasyonda 2 belediye çalışanının tutuklandığını ve bu operasyonun devamının gelmesini beklediklerini söyledi.  Göreve geldiğimiz günden bu yana yaklaşık 100’e yakın dosyayı yargıya intikal ettirdiklerini ve bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Türkyılmaz, ‘’ Çalınan 1 kuruş dahi olsa tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız’’ diye konuştu.  Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz   ‘’Bu operasyon ve bunun uzantısı bizim dönemimizi ilgilendirmiyor, daha önceki döneme ilişkin yürütülen bir yolsuzluk soruşturmasının uzantısı.2012- 2013 yıllarını kapsayan bir soruşturmadan bahsediyoruz. Sanıyorum bir iki dalga daha olacak. Bu soruşturma bir an önce noktalanırsa biz de çok rahatlayacağız’’ dedi.

MUDANYA’NIN VİZYON PROJELERİ

Görevdeki 8 ayı düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendiren Başkan Hayri Türkyılmaz,  ilçeye yönelik vizyon projelerini de açıkladı. Mudanya’nın geçmiş dönemlerde çok kötü yönetildiğini ifade eden Türkyılmaz,  ilçede birçok yerin beton yığınına döndüğünü ve yatırım için alan açmakta zorlandıklarını ifade etti. Bir karış alan bulsak çakırdikeni dahi olsa dikeceğiz, yeşil alan yaratacağız diyen Başkan Türkyılmaz,  tüm olumsuzluklara rağmen Mudanya’da yaşam alanlarını artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.  Göreve geldikleri günden bu yana 114 kaçak yapı tespit ettiklerini ve bunlardan 7’sinin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz,  asfalt yenileme çalışmaları çerçevesinde 4500 ton asfalt döktüklerini kaydetti.

MUDANYA DİNLERİN KARDEŞLİĞİNİN DE YAŞATILDIĞI BİR İLÇE OLACAK

Mudanya için bir imar planı yapacağız ve o imar planı hiçbir zaman değişmeyecek diyen Başkan Türkyılmaz,  2015 yılında Cumhuriyet meydanı ve Mütareke meydanı projelerine de başlayacaklarını söyledi. İlçeye çok amaçlı kongre ve kültür merkezi de kazandırmak istediklerini ifade eden Türkyılmaz, Mütareke meydanını da Arnavut kaldırımıyla döşeyeceklerini belirtti. 2015 yılında irili ufaklı 50 parkı hizmete açacaklarını ifade eden Türkyılmaz, Yıldız Tepe’ye ilişkin de  birçok değişik fikrin tartışıldığını söyledi. Türkyılmaz,  burayı Marmara’nın en büyük yat limanı olarak değerlendirebileceklerini ancak projenin henüz netleşmediğini belirtti. Yeni açılan camilerin yanı sıra,  Cem evi ve Kiliselerle din kardeşliğini de Mudanya da yaşatacaklarının altını çizen Türkyılmaz, Taş Mektebin restorasyonu için de Valilikten onay beklediklerini söyledi

GELECEK YIL PLAJLAR HALKA AÇILACAK VE ÜCRETSİZ OLACAK

Ruhsatsız ve kaçak yapılara ilişkin sürdürdükleri mücadelenin önümüzdeki dönemde devam edeceğini kaydeden Türkyılmaz, ‘’İlçe genelinde ruhsatsız oldukları belirlenen bazı çay bahçelerinin kaldırılmasını sağladık. Sahillerde yapacağımız yeni düzenlemelerle vatandaşlarımızın tamamen ücretsiz olarak denize girmelerinin önünü açacağız. Duşlarıyla soyunma ve tuvalet bölümleriyle modern plajların oluşturulmasını sağlayacağız" dedi. İki plaja yönelik yargı sürecinin devam ettiğini ifade eden Türkyılmaz,  ‘’halkın olan mal halka geri dönecek bundan kaçış yok’’ diye konuştu.

SEYYAR SATICI VE İŞPORTA TARİHE KARIŞACAK

Sahil bandındaki kamelyaların yapımı için önce ihaleye çıktık ancak gördük ki maliyet fazla, kendimiz yapmaya karar verdik ve bunda da maliyeti oldukça düşürerek başarılı olduk diyen Türkyılmaz, gelecek yıldan itibaren Mudanya sokaklarında ve caddelerinde seyyar satışa izin vermeyeceklerini ve işportanın ilçede tarihe karışacağını söyledi.  

BARIŞ GÜVERCİNİN YERİ DEĞİŞİYOR

Mütareke evinin önünde bulunan Barış Güvercinin yeni yerinin de belli olduğunu açıklayan Türkyılmaz, heykelin Mudanya girişinde bir yere konulacağını ifade etti. Türkyılmaz, ancak bu konuda yeni fikirlere de açık olduğunu sözlerine ekledi. 

TÜRKYILMAZ: TEHDİT ALIYORUM AMA YILMAYACAĞIM

Geçmiş dönemde ilçedeki birçok yerin belediye çalışanları tarafından adeta pazarlandığına dikkat çeken Türkyılmaz,  plajlarında buna dâhil olduğunu söyledi. Birçok kez tehdit edildiğini ancak doğru bildiği yoldan geri adım atmayacağını belirten Türkyılmaz, Mudanya’daki birçok noktanın, para karşılığı seyyar satıcılara peşkeş çekildiğini sözlerine ekledi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.