Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayrettin Çakmak'ın acı günü

Bursa Osmangazi Belediye Meclisi eski üyesi, AKP Bursa Eski İl Başkanı ve 23 Dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak’ın babası Sabri Çakmak yakalandığı rahatsızlık sonucu vefat etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2014 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2014 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayrettin Çakmak'ın acı günü

Çakmak’ın cenazesi bu gün (29-03-2014) ikindi namazına müteakip Ulucamii’den kaldırılarak, Pınarbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

 

SABRİ ÇAKMAK KİMDİR?

Anavatan Partisi’nin kuruluşunda yer aldı. İlk İl Başkanı olan Hüsamettin Örüç’ten sonra ANAP İl Başkanlığı görevini üstlenen Ziya Hısımcıl’ın yönetiminde İl Başkan Yardımcısı oldu.

Gününün tamamını parti mesaisi vererek geçirdi. O süreçte ANAP İl Başkanlığı’na gidenler, kimseyi bulamasalar bile Hacı Abi ile konuşabileceklerini biliyorlardı. Büyük bir sabırla herkesi dinledi, yardımcı olmaya çalıştı.

1994-1999 arasındaki Basri Sönmez döneminde Osmangazi Belediyesi Başkanvekili olarak aynı misyonunu belediyede sürdürdü. Osmangazi Belediye Meclisi toplantılarının denge adamı oldu.

Bunu Bir sonraki dönem muhalefetteyken de sürdürdü.

Oğlu Hayrettin Çakmak 2001’de AKP’de yer alınca Sabri Çakmak köşesine çekildi.

Yakın dönemde Bursa siyasetinin vefakâr Hacı Abi’si olarak önemli bir yere sahip olan Sabri Çakmak, Bursa’nın sevilen simalarından biriydi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.