Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haydi çocuklar Uludağ’a

Bursa’nın turizm değeri Uludağ’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılan öğrenciler hem kayak eğitimi alıyor.Bursa’nın turizmde hak ettiği değere ulaşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Haydi çocuklar Uludağ’a

Bursa’nın turizm değeri Uludağ’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılan öğrenciler hem kayak eğitimi alıyor.

Bursa’nın turizmde hak ettiği değere ulaşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Teleferik AŞ desteğiyle gerçekleştirilen kayak eğitimi projesi bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Yıldırım Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu öğrencileri ile birlikte sabah saatlerinde teleferikle Uludağ oteller bölgesine çıktı.

Bursa’nın turizmdeki değerlerinin başında gelen Uludağ’ın, güzellikleri hak ettiğini vurgulayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuya önem verdiğine işaret eden Başkan Aktaş, Uludağ için Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve diğer kuruluşlarla özel bir çalışma başlatıldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı bir zirvenin hazırlığının sürdüğünü ve böylece Uludağ’ı daha üst düzeye taşımak istediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa, Uludağ’ı tanımalı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 17 ilçeden 40’ar öğrenci olmak üzere tespit ettiği yaklaşık 700 çocuğumuzu Uludağ’a getireceğiz. Bursa’yı Türkiye ve dünyaya tanıtırken, geleceğimiz olan gençlerimiz de Uludağ’ı tanısın istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, projeye katılan öğrenciler sayesinde Uludağ ve kayak sporunun daha fazla kişiye ulaşacağını kaydederek, “Bursa’nın çok önemli bir değeri olan Uludağ, Türkiye’nin bir markasıdır. Bu marka aktivitesini artarak devam ettirecektir” dedi.

Uludağ’ın daha fazla tanınması hedefiyle farklı aktivitelerin yapıldığını da hatırlatan Aktaş, kısa süre önce ‘Kış Şenliği’nin gerçekleştiği Uludağ’da 1 - 4 Mart tarihleri arasında da ‘Avrupa Kar Voleybolu Şampiyonası’nda 14 ayrı ülkeden 60 civarında sporcunun burada ağırlanacağını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.