Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat Hastanesi Emet’li öğrencilerle buluştu

Bursa Özel Hayat Hastanesi, sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında Kütahya’nın Emet ilçesinde bulunan Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri” semineri düzenledi.Seminere...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayat Hastanesi Emet’li öğrencilerle buluştu

Bursa Özel Hayat Hastanesi, sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında Kütahya’nın Emet ilçesinde bulunan Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri” semineri düzenledi.

Seminere Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özkul, Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Kemal Aslan ve Halkla İlişkiler Müdürü Mihriban Ürkmez konuşmacı olarak katıldı. Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Özkul, “Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geleceğin sağlıkçılarını yetiştiriyor. Hayat Hastanesi olarak biz de sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında düzenlediğimiz bu tür seminerlerle geleceğin sağlıkçıları açısından faydalı olacağını düşündüğümüz seminerler düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu tür projelerimiz devam edecek” dedi.

“Bulaşıcı hastalıklar eğitimle önlenebilir”

Seminerde Uzm.Dr. Kemal Aslan ise bulaşıcı hastalıklar, bu hastalıklardan korunma yolları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Bulaşıcı hastalıkların, salgınlara yol açmaları, iş gücü kaybına ve bazen de ölüme yol açmaları nedeniyle çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Aslan, “Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde ilk kural eğitimdir. Bulaşıcı hastalıkların yaygınlığı, toplumsal gelişim düzeyi ile yakından ilgilidir. Bunların bazıları kişisel hijyen kurallarının bozuk olması sebebiyle, bazıları ise kalabalık, yoksulluk, yaşam koşulları gibi sebeplerdendir” diye konuştu.

Dr. Aslan, söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Seminerin sonunda, söyleşiye katılan tüm öğrencilere Dr.Kemal Aslan, İbrahim Özkul ve Mihriban Ürkmez tarafından öğrencilere katılım sertifikası verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.