Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Halkımız dünyaya örnek bir birliktelik sergiledi"

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, BESOB Başkanı Arif Tak ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Torun, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından halkın, STK’ların ve siyasi partilerin dünyaya örnek olacak birliktelik sergilediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Halkımız dünyaya örnek bir birliktelik sergiledi"
Türk halkının 15 Temmuz akşamında çok önemli bir badireyi millet olarak atlattıklarını belirten İl Başkanı Cemalettin Torun, "İlk bakışta hükümete bir saldırı gibi görünse de daha sonra yaşanan gelişmeler bunun devleti ele geçirmeye yönelik bir operasyon olduğunu gösterdi. Burada milletimizin duruşu çok önemliydi. FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana parti ayrımı gözetmeksizin tüm halkımız meydanlarla bizlerle birlikte oldu. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden birinde milletimiz çağrımızı sahiplendi. Darbeler bu ülkeyi hep geriye götürmüştür. Halkımız 15 Temmuz’da bunu gördü ve kalkışmaya karşı müthiş bir direniş sergiledi. Bu direniş esnasında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu hareketle millete silah çekenler, milleti korumak için kendilerine emanet edilen silahlarla halkımıza ateş açtılar. Maalesef ihanetin en büyüklerinden biri yaşadık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa meclisimiz bombalandı, halkımıza ateş açıldı. Milletimiz çok şükür kendi seçiminden başka bir irade anlayışını kabul etmediğini dünyaya örnek olacak şekilde ortaya koydu" diye konuştu.

Vatandaşlarla ne kadar gurur duysak azdır diye gururlanan Torun, "O akşamdan bu yana FETÖ ve tüm darbecilere karşı demokrasi nöbetlerimiz devam ediyor. Halkımız ve STK’larımız günlerdir müthiş bir birlik gösterisi sergiliyor. Bu süreçte diğer siyasi partilerimizin de açıklamaları çok önemliydi. Görüşleri farklı olsa da millete hizmet için kurulan siyasi partilerimizin millet ve ülke söz konusu olduğunda bu olaylarda gösterdiği birliktelik takdire şayan ve hiç unutulmayacak bir davranıştır. Bu vesile ile ben tüm siyasi partilerimize ve bu duruşu sergileyen tüm STK’larımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyarette konuşan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ise, “15 Temmuzdan bu yana milletimizde müthiş bir tepki ve kaynaşma vardı. Bu vesile ile milletimize sonsuz teşekkür ediyorum. Halkımız tüm gücün ortaya koyarak darbecilere karşı geldi ve gelmeye de devam ediyor. Millet artık uyandı, son günlerde yaşanan gelişmeler halkımızın artık darbe girişimlerine ve vesayet rejimlerine fırsat vermeyeceğini bir kez daha ortaya koydu. Türkiye’de şu ana kadar yaşanan ihtilal ya da darbe girişimlerinin hiç birinin bu ülkeye bir faydası olmadı ve olmayacaktır da. Bu bilinçle esnaf ve sanatkarlar olarak her türlü darbe ve ihtilal girişiminin karşısındayız. Biz sadece huzur ve güven istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.