Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürsu’da “altın makaslı kadınlar” yetişiyor

Bursa’nın Gürsu ilçesinde kadınlara budama eğitimi veriliyor.Gürsu Belediyesi ve Ziraat Odası iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle kadınlar tarım teknikleri eğitimi görüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gürsu’da “altın makaslı kadınlar” yetişiyor

Bursa’nın Gürsu ilçesinde kadınlara budama eğitimi veriliyor.

Gürsu Belediyesi ve Ziraat Odası iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle kadınlar tarım teknikleri eğitimi görüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı’na sunularak hibe alma hakkı kazandı. Mesleki teorik eğitimler tamamlandı. 25 kadın şu anda arazideki tatbiki eğitimlere devam ediyor. aşılama ve budama eğitimleri alan kadınlara proje süresince ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti ve kişisel gelişim seminerleri verilecek.

Proje sonunda, sertifikalı aşılama ve budama personeli olarak yetişen kadınların ilçede tarımda istihdam edilmeleri için Gürsu Belediyesi Eğitim ve İş Eşleştirme Merkezi tarafından destek verilecek.

Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bir tarım ilçesi olan Gürsu için önemli bir proje. İlçemizin her anlamda gelişmesini sağlamak için çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan biri olan bu projemizle de kadınların tarım alanında istihdamına katkı sağlıyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimizin sosyal ve kültürel alanlarda rol almalarını önemsiyoruz. Hem de profesyonel kadro yetiştirmiş oluyoruz. Projede 100 kadına ulaşmayı hedeflemiştik. Ancak ciddi bir talep aldık. Bunun ardından mesleki eğitimleri proje sonrası dönemde de devam ettirme kararı aldık. Projemizde görev alan, özveri ile çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.