Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözaltına alınan eski valinin Bursa karnesi...

FETÖ üyelerine yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa’da görev yaptıkları süre zarfında ilginç çıkışlarıyla gündeme gelmişti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gözaltına alınan eski valinin Bursa karnesi...
FETÖ üyelerine yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa’da görev yaptıkları süre zarfında ilginç çıkışlarıyla gündeme gelmişti.

Bursa’da FETÖ’ye yönelik operasyonda eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve aralarında önemli iş adamlarının da bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı. Bursa’da 6 buçuk yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput ile eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya dün gece yakalandı. Harput ve Kahya ile birlikte aynı operasyon kapsamında gözaltına alınanlar Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

"Her ağacın altında bir çift, kanıma dokunuyor" çıkışıyla tepki görmüştü

Gözaltındaki Ali Osman Kahya, 4 yıl önce muhtarlarla yaptığı ’Huzur’ toplantısında, parkta buluşan sevgililerin aşırı serbest hareketlerinden dert yanmış, "Her ağacın dibinde bir çift var, yatak odası gibi davranıyorlar. Bu kanıma dokunuyor benim, ancak yasalar buna cevaz vermiş. Yüce meclisimiz böyle bir karar çıkarmış. ’Gönüllü olduğu müddetçe sizler de yapabilirsiniz’ diyor. Yani serbest. Eeee serbest de kardeşim sokakta mı yapacak bunu? İşte Kültürpark’ta ben görüyorum. Başka yerlerde de var tabi. Bu kanunlardan kaynaklanan bir şey. Buna polis bir şey yapamıyor. ’Bizim özgürlüğümüzü, hürriyetimizi kısıtlıyorsunuz’ diye bizi de şikayet ediyorlar" açıklamasıyla da bir anda tepkileri üzerine çekmişti.

Yine Ali Osman Kahya’nın İl Emniyet Müdürlüğü döneminde eski Bursa ve şu an Antalya Valisi olan Münir Karaloğlu’nun kaldığı konağa giren kimliği belirsiz bir kişi, valinin yattığı odanın camına kadar gelip Karaloğlu ile diyalog kurmuş, yaşanan ilginç olayın ardandan vali konağının güvenliğinden sorumlu iki polis memuru açığa alınmıştı.

Kahya, paralel yapının içerisinde cemaatten yeni ayrılmış üst seviyede bir yöneticinin verdiği bilgilere dayanarak oluşturulan istihbarat raporunun içerisinde yer almış, rapordaki bilgilerin teyit edilmesiyle birlikte paralel yapı mensubu 69 polis şefiyle birlikte görevden alınmıştı.

Ayağına galoşları kadın görevli giydirmişti

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput da galoşla gündeme gelmişti. 4 yıl önce dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Bursa’daki Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evi’ni ziyaretinde cereyan eden ilginç olayda, Arınç, girişte ayakkabılarını çıkarıp içeri girerken, Vali Şahabettin Harput’a görevli kadının galoş giydirmesi dikkati çekmişti. Eğilip ayakkabılarının üzerine galoş giydiren kadına mani olmayan Harput tepki görünce açıklama yapmış, "Yakın zamanda ciddi bel fıtığı ameliyatı geçirmiş olmam ve doktorlarımın sağlık sebebiyle eğilme konusunda şahsıma koydukları kısıtlama sebebiyle böyle bir görüntü ortaya çıktı" demişti.

Harput’un Bursa’da oynanan Türkiye-Ermenistan Milli maçı öncesinde stada Azerbaycan bayraklarının tahrik unsuru sayılıp alınmasını yasaklaması Türkiye ile Azerbaycan arasında az daha krize sebep olmuştu. Harput’un, “Gelmek isteyen Ermenilere kapılarımız açık ama Azerbaycan’a müsamaha yok” demesi kamuoyunu şaşırtmıştı.

Şahabettin Harput, görev yaptığı sürede Özel İdare’ye ait binayı Gülen Cemaati’ne ait bir hastaneye usulsüz verdiği iddialarıyla da gündeme gelmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.