Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökdere‘de yeni imar planı için belediyelerden iş birliği

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanacak.Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gökdere‘de yeni imar planı için belediyelerden iş birliği

Yıldırım Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle Gökdere’de 84,88 hektarlık alan için yeni imar planı hazırlanacak.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından imzalanan protokolle birlikte Gökdere’de yıllardır süregelen imar meselesi çözüme kavuşuyor. Yıldırım sınırları içerisinde yer alan Vatan, Anadolu ve Millet mahallelerinin Gökdere mevkiinde yer alan kısımlarına Osmangazi sınırları içerisinde yer alan Zafer Mahallesi de eklendi. Toplam 84,88 hektarlık alanda yeni imar planı yapılacak.

Edebali, şehirlerin gelişebilmesi için doğru planlamalara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu bölgelerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak ilan edildi. Biz de yaptığımız bu protokolle birlikte Gökdere mevkiinde Yıldırım sınırları içerisinde yer alan 71, Osmangazi sınırları içerisinde yer alan 13,88 olmak üzere toplamda 84,88 hektarlık alanın yeniden imar planını yapacağız. Yeni imar planı vatandaşlarımızın rahat edeceği bir şehircilik anlayışıyla düzenlendi. Yıldırım’a ve Bursa’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Dündar ise, yeni imar planının Bursa’ya hayırlı olmasını temenni ederek, Yıldırım’ın ve Osmangazi’nin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ ilan edilen bölgelerin yeni imar planı ile düzene gireceğini belirterek, “Yeni imar planı çerçevesinde Yıldırım sınırları içerisinde yer alan Vatan, Anadolu, Millet ve Osmangazi içerisinde yer alan Zafer Mahallesi’nin bir kısmı yeniden düzenlenecek. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamayacağı bu yeni planda katkılarını esirgemeyen Edebali’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.