Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik zeytinin başkentinde buluştu

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi işbirliğince organize edilen "81 İl 81 Genç Gemlik’te" projesi kapsamında, 81 ilden katılım sağlayan 81 genç, zeytin başkenti Gemlik’te buluştu.Farklı illerden gelen gençlik temsilcileri ilk olarak...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik zeytinin başkentinde buluştu

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi işbirliğince organize edilen "81 İl 81 Genç Gemlik’te" projesi kapsamında, 81 ilden katılım sağlayan 81 genç, zeytin başkenti Gemlik’te buluştu.

Farklı illerden gelen gençlik temsilcileri ilk olarak Gemlik Belediye binasında biraraya geldiler. Gençler burada, yağlı boyalar ile tuvallere el izleri yaparak altına isimlerini yazdılar. Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen programa katılan gençlere, Gemlik Kent Konseyi Gençlik Başkanı Onur Bıyık ilçenin tarihi ve kültürel yapısı hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen programa, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık’ın yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve yürütme kurulu üyeleri de iştirak etti.

7 bölge, 81 şehirden gelen gençleri Gemlik’te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; “Gençlere büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin fikir ve düşüncelerini her zaman önemsiyoruz. Türkiye’miz çok büyük bir devlet ve bu büyüklüğü ileriye taşıyabilmemiz için gençlerimizin omuz vermesi, her şartta ve koşulda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor” dedi. Yeni Türkiye gençliğinin bilimsel, sanatsal ve sosyal faaliyetleri en mükemmel şekilde gerçekleştirmek zorunda olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, gençlerin her zamankinden daha fazla çalışarak ülkemize katkı sağlamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Program, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın, 81 İl’in temsilcilerine, Gençlik buluşmasına katılım belgelerinin takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Organize edilen etkinlikler kapsamında birinci günün programı, Türkiye’nin 3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın doğum yeri olan Umurbey’deki Anıt Mezarı, Celal Bayar vakfı Kütüphanesi ve Müze’sinin gezilmesi ile devam etti. Müze’yi gezen il temsilcileri anıt önünde fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi.

Akşam yemeğinde ise Burfaş Narlı Sosyal Tesislerinde, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın İle biraraya gelen genç temsilciler, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile birlikte uzun süre sohbet ederek, geldikleri şehirlerin tarihi ve kültürel yapıları hakkında bilgiler verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.