Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik'teki selin yaraları sarılıyor

Gemlik ilçesinde sel felaketinin yaraları sarılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2015 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlik'teki selin yaraları sarılıyor

Son 60 yılın en büyük yağışına maruz kalan Kumla, felaketin eşiğinden döndü. Şiddetli yağmurda Kumla deresi tıkandı, gölet inşaatından çevreye yığılan hafriyat da selle birlikte önce köy içine, daha sonra da sahil kesimine yığıldı. Yüzlerce ev ve işyerinin yanı sıra, site ve sulama havuzlarını sel bastı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı alt yapı ve sahil düzenleme çalışmaları çerçevesinde devre dışı bırakılan veya tıkanan yağmur giderleri de işe yaramayınca Kumla felaketin eşiğinden döndü. Birçok araba çamura gömüldü, sel ile birlikte savrularak zeytinliklere sürüklendi. İki hafta önce Bodrum’da yaşananların bir benzeri Gemlik’in turistik mahallesi Kumla’da da yaşandı.

Afet bölgesi Kumla’da karargâh kuran Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu kez BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve teknik ekiple birlikte incelemelerde bulundu. Kumla’da vatandaşların derdini dinleyen Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve BUSKİ’nin ortaklaşa yaraları kısa sürede saracağını bildirdi. Son 60 yılın en şiddetli yağışında Kumla deresinin taştığını, dağlardan kaya, kum, ağaç ve çok sayıda molozun önce köy içine, oradan da sahil bölgesine aktığını anlatan Yılmaz, gerekli tedbirin acilen alınacağını söyledi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da, Kumla deresi için projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, derenin tamamına duvarlı kanal yapılacağını ve dere güzergâhının genişletileceğini bildirdi. Umurbey köprüsü altında da aynı uygulamayı yapacaklarını anlatan Çetinavcı, dağlardan gelen kaya ve toprağın yığılması ve derenin darlığından kaynaklandığını açıkladı.

Evleri, dükkânları, arabaları ve sulama havuzları zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bundan sonraki süreçte yaşanabilecek felaketler için Kumla köy içini çevreleyen dağlık ve zeytinlik arazilerde de proje çalışması başlatacaklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.