Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik Körfezi'ne yeni yatırımlar

Gemlik Körfezi’ne yapılacak yatırımlar için çalışmalar başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlik Körfezi'ne yeni yatırımlar
 Gemlik Körfezi’ne yapılacak yatırımlar için çalışmalar başladı.

Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Körfezi’nde öncelikli yatırımların turizm ve su sporları yönünde olması gerektiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek ve belediye daire amirleriyle toplantı yapan Ercan Barutçuoğlu, Gemlikli balıkçıların gelirlerinin artırılması için balık satış merkezi, balıkçı barınağı ve suni resif projesinin hayata geçirilmesini istedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinin yanı sıra göller bölgesini de içine alan yerleri kamuya açarken, yatırımlar yapmak ve meseleleri yerinde çözmek için Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığını oluşturduğunu vurgulayan Hakan Bebek ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da bu projeye büyük destek verdiğini bildirdi. Bakanlıkla hazırlanacak geniş çaplı proje konusunda protokol imzalanacağını hatırlatan Bebek, projenin ilk beş yıllık süreç başta olmak üzere gelecek dönemleri de kapsayacağını ve imzalanacak protokole belediyelerin yanı sıra özel sektörün de uyacağını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak avam projeler üretmeye başladıklarının altını çizen Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, 2015 yazından itibaren plajların kalitesinin artırılması yönünde harekete geçileceğini, duş kabin, tuvalet ve gerekli tesisler ile plajların cazibe merkezi haline getirileceğini anlattı. Mayıs 15 Eylül 15 arasında bu bölgelerin temizliğinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenileceğini anlatan Bebek, kıyı dolgu planları ile ilgili titiz etüt çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Gemlik sahilleri ile ilgili Gemlik Belediyesi ile birlikte ortaklaşa düşünülen projeleri de masaya yatıran Bebek, Gemlik Kent Meydanı Projesi, derelerin denizle buluşması, sosyal tesisler ve önlerindeki kıyı düzenlemeleri, Gemlik, Kurşunlu ve Kumla’ya marina projeleri, lojistik köy, Kurşunlu Kumsaz Bölge Parkı önüne liman köy, 20 noktada belirlenen ve amatör balıkçılığın desteklenmesini hedefleyen ahşap iskeleler ve balıkçı barınağı gibi yatırımlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalanacağını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.