Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik 'Demokrasi Nöbeti'ne vekil çıkarması

15 Temmuz Darbe Girişimine karşı tek yürek tek yumruk olan Gemlik'te Demokrasi Nöbetleri de devam ediyor. Demokrasi Meydanı adını alan İskele Meydanı Festival Alanında bir araya gelen on binler, Gemlik Belediyesi'nin organize ettiği etkinliklerle beraber sabahlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlik 'Demokrasi Nöbeti'ne vekil çıkarması
Darbe girişiminin 9. gününde de Demokrasi Meydanını dolduran Gemlikliler, vekil sürprizi yaşadılar. Sağlık eski Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra, Bursa Milletvekilleri Cemalettin Kani Torun, İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu ve Zekeriya Birkan Gemlik'e gelerek coşkulu kalabalığa seslendiler.

Fatih Öğrenci Yurdu İmam Hatip ve Vaizlerinin Demokrasi Şehitleri adına verdiği Kuran Tilaveti programı ile başlayan 9. demokrasi nöbeti, marşlar, ilahiler ve dualar ile devam etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bir kez daha Kuran okuyarak, demokrasi ve terör şehitlerini saygıyla andı. FETÖ Terör Örgütünü şiddetle kınayan Refik Yılmaz, 17-25 Aralık yargı operasyonu tutmayınca, 15 Temmuz Darbe girişiminin sahneye konulduğunu söyledi. Türkiye Düşmanı yabancı ülkelerin ve istihbarat kaynaklarının içimizdeki hainler olan FETÖ terör örgütü ile işbirliği yaparak bu darbe girişimine kalkıştığını ifade eden Refik Yılmaz, okullarında altın nesil yetiştireceğim diye kandırdığı ailelerin çocuklarından, katil bir nesil yetiştirdiğini vurguladı. Suriye'de yaşanan iç savaş ve etkilerini de çarpıcı bir dille masaya yatıran Refik Yılmaz, halkın darbe girişimine büyük bir mücadele vererek karşı durmasıyla ülkenin iç savaş ve bölünmekten kurtulduğuna dikkat çekti. Darbe girişiminin en az zararla atlatılmasında Suriyeli Göçmenlere kucak açan büyük Türkiye olgusunun da payıın olduğunu anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Az sadaka çok belayı def eder. Suriyeli Kardeşlerimizin dualarının da büyük yeri olduğunu düşünüyorum. Kafatasçı yozlaşmış milliyetçilik yerine, büyük Türkiye'nin gereklerini yerine getirerek, yardıma devam edeceğiz" dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Bu demokrasi düşmanı cuntacılar, en ağır cezalara çarptırılacaklar. Türkiye'ye bir kez daha diz çöktürmek isteyenler hüsrana uğrayacaklar. Alevi-Sünni, Laik-Anti Laik çatışmalarına müsade etmeyeceğiz. Bu meydanlarda bir kez daha birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz" diye konuştu.

Refik Yılmaz'ın konuşmalarının ardından saatler gece yarısını gösterdiğinde, Demokrasi Meydanı büyük bir sürprizle karşılaştı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Ak Parti Bursa Milletvekilleri, Cemalettin Kani Torun, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan ve Hakan Çavuşoğlu Gemlikliler ile buluştular. Sesi kısılmasına rağmen Gemliklilere yönelik kısa ama çarpıcı bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık eski Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu, Türk halkını mayası sağlam, cuntacılara, tanka, topa, tüfeğe, uçağa, kurşuna, hainlere karşı kahramanca duran bir millet olarak nitelendirdi. FETÖ Terör Örgütü yandaşlarına da göz dağı veren Müezzinoğlu, aklını, kalbini, vicdanını bu çetebaşına teslim edenlerin en ağır cezalara çarptırılacağını belirtti. Türkiye'nin istiklali ve istikbali ile oynatmayacaklarını vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, "Bu milletin evladı olmadıkları için, bu milleti iyi tanımadıkları için darbe girişiminden sonra sabaha karşı kaçacak delik aradılar. Bu şer'den hayır çıkacaktır. Başkomutanımız recep Tayyip Erdoğan komutasında ve sizlerle birlikte hain planları bozacağız" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'da, Ak Parti'ye yönelik darbe girişimlerinin yanı sıra, Türkiye'nin darbeler tarihini de anlatarak, şapkasını alıp kaçanlardan olmadıklarını söyledi. Türk halkına ve Gemliklilere bir kez daha teşekkür eden Çavuşoğlu, FETÖ Terör Örgütü üye ve yandaşlarını da hedef alarak, "İnlerine girdik. Fare deliğine de girseler, bulup çıkaracağız" dedi. Çavuşoğlu, darbe girişimcilerinin en ağır cezaya çarptırılacaklarını savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.