Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gedelek turşusu Orhangazi'nin simgesi olacak

Turşusuyla meşhur Bursa'nın Orhangazi ilçesinde turşu festivali düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gedelek turşusu Orhangazi'nin simgesi olacak
 Turşusuyla meşhur Bursa'nın Orhangazi ilçesinde turşu festivali düzenlenecek.

Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenecek "Gedelek Turşu Festivali" 27-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festivalle alakalı Shareton Otel'de bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yılda yaklaşık 50 bin ton turşunun üretildiği Gedelek, festivalle dünyaya tanıtılacak. Gedelek’te salatalık, biber, domates, lahana, havuç, acur, kelek, fasulye, patlıcan sarma, kırmızıbiber dolma ve lahana sarma gibi 20 ana çeşit haricinde her sebzeden toplam 50 farklı turşu yapılıyor. Festival, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde yapılacak.

36 yıldır zeytin festivali düzenlediklerini söyleyen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Orhangazi olarak bölgenin en iyi zeytinine sahibiz, ama adımızı başka ilçeye kaptırmışız. Orhazgazi'de değerlerine sahip çıkılan bir döneme girdik. Orhangazi'nin karar vericileri olarak bir araya geldik. Kendi değerlerimizi korumak ve kendi markalarımızı oluşturmak istiyoruz. Turşu festivali de bunun bir örneği olacak. Bu festival Orhangazi'nin bir markası haline gelecek. Turşumuz sadece lezzetiyle değil, markasıyla da tanınacak. Orhangazi'nin marka değeri haline gelecek" dedi.

Turşularının marka değerini artırmak için bu festivali düzenlediklerini söyleyen Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, "50 yıl önce başlayan turşuculuk bugün önemli noktalara geldi. Orhangazi'de turşu önemli bir gelir kaynağı. Yaklaşık 7 bin kişi bu sektörde çalışıyor. Yılda 50 bin ton turşu üretiliyor. Bu da yaklaşık 110 milyon gibi bir rakama tekabül ediyor. 55 çeşit sebze ve meyvenin turşusunu yapıyoruz. Çeşit anlamında da son derece zenginiz. Gayemiz turşuyu ilçenin markası haline getirmek. Şimdiye kadar birçok fuar ve kongrede turşumuzun tanıtımını yaptık. Artık herkes Gedelek turşusunu tanıyacak" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.