Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Gece’ yuvasına kavuştu

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde bulunan ‘Gece’ isimli 3 buçuk aylık yavru ayı, Bursa’da Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’na yerleştirildi.1 Mart tarihin de Erzincan Refahiye ilçesi kırsalında bulunarak Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Gece’ yuvasına kavuştu

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde bulunan ‘Gece’ isimli 3 buçuk aylık yavru ayı, Bursa’da Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’na yerleştirildi.

1 Mart tarihin de Erzincan Refahiye ilçesi kırsalında bulunarak Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon, Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne getirilen ve o tarihten bu tarafa merkezde bakımları yapılan ‘Gece’ isimli 3 buçuk aylık dişi bozayı yavrusu, Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı’ndaki nihai yuvasına kavuştu. Bursa Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdür Vekili Hidayet Topçu, “Yavru ayıyı misafir etmek için buradayız. Mart ayında öksüz kalan ve vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayının Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde bakımı yapıldı. Genel müdürlüğümüz talimatları ile de buraya getirildi. Bundan sonraki bakımları burada yapılacak. Ayıların yaklaşık doğada ömürleri 25-30 yıldır. Barınakta ömürleri 40 yıla kadar çıkmaktadır. Gece isimli yavru ayımız bizimle beraber 40 yıl birlikte olacak demektir” diye konuştu.

Doğal hayatı koruma ile ilgili mesajlar da veren Topçu, “Vatandaşlar gördükleri her türlü yaban hayvanını dokunmadan bize haber versinler. İnsan eli dokunduğu zaman hayvanlar yabaniliklerini yitiriyor. Doğanın dengesini bir ölçüde bozmuş olabiliriz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.