Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'nün değil halkın olacak!

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut’un Orhangazi Üniversitesi’nin arazi ve binalarının Bursa Teknik Üniversitesi’ne verilmesine yönelik önerisi her kademede destek buldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ'nün değil halkın olacak!
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yeşil Bursam Derneği’nin önerisini üzerine gerekli yazışmaları tamamlayıp, Ankara’nın yolunu tuttu. Rektör Karademir, “Biz üniversitemizin kampusunu Kestel’e yapacağız. Kampusumuz yapılana kadar Orhangazi Üniversitesinin binaları ve kampusu bizim ihtiyacımızı karşılar” dedi.

Paralel yapılanma ile ilişkisi olduğu iddiasıyla el konulan ve kapatılan Bursa Orhangazi özel Vakıf Üniversitesinin arazisi ve binalarının, Bursa Teknik Üniversitesine verilmesine dair Yeşil Bursam Derneği tarafından yapılan öneri üzerine yasal işlemler başlatıldı.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan ve halen 12 Eylül öncesinde Bursa Eğitim Enstitüsü olarak hizmet veren Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi’ndeki kampuste faaliyetlerini sürdüren, Bursa Teknik Üniversitesinin kampus sorununun çözümü için çok önemli bir adım atıldığını açıkladı. 15 Temmuz günü girişilen yasadışı darbe teşebbüsü üzerine, kapatılan Orhangazi Vakıf Üniversitesinin bina ve arazilerinin Bursa Teknik Üniversitesine tahsis edilmesine yönelik teklifte bulunduklarını hatırlatan Muharrem Karabulut, “teklifimiz başta sayın valimiz İzzettin Küçük olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluş yöneticisinden, ayrıca sivil toplum derneklerinden destek gördü. Medyadan destek gördü. Bursa Teknik Üniversitesi Rektörümüz Arif Karademir, gerekli başvuru evraklarını hazırlayıp Ankara’nın yolunu tuttu. Bizler, dernek yöneticileri olarak Ankara’da Yüksek Öğretim Kurulu ilgilileri ve Hazine yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde de önerimize olumlu yaklaşım olmasından mutluluk duyduk” dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, “Biz üniversitemizin kampusunu Kestel’e yapacağız. Kampusumuz yapılana kadar Orhangazi Üniversitesinin binaları ve kampusu bizim ihtiyacımızı karşılar” görüşlerini bildirdi.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, yaşanılan bütün bu gelişmelerin Bursa adına sevindirici olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bursa Teknik Üniversitesi’nin daha rahat eğitim ve öğretim imkanları sağlayabilmesi için Kestel Kampusunun bir an önce temellerinin atılıp inşaatlarının başlatılmasını arzu ediyoruz. Şu anda zor imkanlarla eğitim veren üniversitemizin, bina ihtiyacının karşılanması için geçtiğimiz aylarda Yüksek Öğretim Kurulu teklifi ve Başbakanlık onayı ile bina kiralanması kararı alınmıştır. Ortaya çıkan bu yeni durumda, Orhangazi Üniversitesi’nin binalarının tahsis edilmesiyle birlikte, bina kiralanmasına gerek duyulmayacaktır. Böylece, Kira için aktarılan yıllık bir milyon lira kaynağın da Kestel kampus inşaatlarına kaydırılması halinde, inşaatların daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz. Milletin malı, milletin hizmetinde olmalı. Bursa’nın kamu kaynakları, özel üniversitenin sermayesi olarak değil, devlet üniversitenin eğitim hizmetinde kullanılmalı, değerlendirilmeli.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.