Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'nün Bursa'da sahte sertifika oyunu

Bursa’da FETÖ’nün İK yöneticilerinin sahte sertifika hazırlayarak bunları para karşılığında sattıkları belirlendi. Ayrıca zabıt katipliği sınavlarına girmek isteyen bazı kişilere örgüt yöneticileri tarafından bilgisayar kursu ve benzer kurslarla ilgili sahte sertifika verildiği iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ'nün Bursa'da sahte sertifika oyunu
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) İnsan Kaynakları (İK) davasının görülmesine geçen hafta Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanmıştı. Haklarında 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik', 'kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık' suçlarından aralarında 14 zabıt katibi, 3 mübaşir ve 7 infaz koruma memurunun bulunduğu 93 sanıktan 6'sının tutuksuz yargılanmasına, 3 sanığın ise tutukluluk haline karar verilmişti.

Sahte sertifika hazırlamışlar
Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği tarafından yönlendirilerek zabıt katipliği sınavlarına girmek isteyen bazı kişilere Şehit Jandarma Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezi yöneticileri tarafından bilgisayar kursu ve benzer kurslarla ilgili sahte sertifika verildiği iddia ediliyor. Örgüte ait bazı dershane ile işletmelerin öğrencileri yargı sistemindeki mesleklere yönlendirdiği ortaya çıktı. Tutuklu olan dernek yöneticilerinin 44 sahte sertifikayı ise talep edenlere para karşılığında sattıkları belirlendi. Sahte belgeleri alan sanıkların bazıları da Bursa Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca açılan zabıt katipliği sınavlarına katıldı. Sanıkların bu belgeleri zabıt katipliği sınavından fayda sağlamak için kullandıkları öğrenildi.

“Askeriyedeki bir örgüt üyesiyle evlendirilmem için başımı açmamı istediler”
Müştekilerden biri, "Beni askeriyedeki bir örgüt üyesiyle evlendirmek istediklerini, bunun için başımı açmam gerektiği söylediler. Bu sözlerin bir kaç kez tekrarlanması üzerine bir daha bu kişilerle görüşmedim” dedi.

Müştekiler adına hesap açmışlar
Diğer müştekiler ise sahte sertifika verilen merkezde, işe alınır gibi mülakata tabi tutulduklarını söyledi. Müştekiler, örgütün bazı dershane ve yurtlarındaki öğrencileri, meslek sahibi olma ve evlenme vaadiyle örgüte kazandırmaya çalıştıkları da öne sürüldü. Ayrıca sanık ve müştekilerden bazıları, kendi kişisel bilgileri kullanılarak hesap açıldığını ve bazı para hareketleri yaşandığını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.