Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ Nilüfer’e yerleşmiş

Nilüfer Belediye’ndeki usulsüzlüklerle ilgili ortaya yeni iddialar atıldı. Bursa Haber’e konuşan isminin verilmesini istemeyen gizli tanık, paralel yapının Nilüfer’e nasıl kök saldığını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ Nilüfer’e yerleşmiş

Murat DORUK

Şok iddialarda bulunan gizli tanık, daha önce Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ancak kimsenin ilgilenmediğini ve bu suç duyuruları ışığında operasyon yapılacağı zaman ise, savcıların görevden alındığını söyledi. FETÖ’nün buralarda hala güçlü olduğunu ifade eden gizli tanık şunları söyledi: “Verdiğim ifadeler ve mektuplar hasıraltı ediliyordu. Özlüce Mahallesi’nde bulunan Özdemiroğlu Baklava ve Karya Yaşam Merkezi, ikisini de yapan ve işleten paralel yapı (FETÖ) ikisi de daha önce tutuklanmıştı.”

‘BAŞKAN ONAYI İLE DEVİR İŞLEMİ’

Gizli tanık sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlara burayı tezgâhlayan hatta çok kısa süre önce belediyeye park yaptırıyorum diye gazetelerde boy boy protokol gösterileri yapan Bozbey, Karya Yaşam Merkezi (Rızvanoğlu İnşaat) daha önce söz konusu olan yer Nilüfer Belediye Spor adına kiralanıyor başka birilerinin ihaleye girip daha fahiş bir fiyata çıkmaması ya da başkalarının ihaleye girmesini önlemek adına bu işlem yapılıyor. Sonra başkan onayı ile devir işlemi yapılıyor. Kiralanırken folklor gösteri ve belediye hizmet alanı spor merkezi olarak kiralanıyor bir bakıyorsunuz paralel yapıya yaşam ve ticaret merkezi olarak devri yapılıyor. Tam bir paralel aldatmacası onaylayanı da meşhur Belediye Başkanı Bozbey ne karşılığı acaba seçim desteklimi rant mı? Paralel yapı istiyor para aklıyor diye mi? Sebebi bilinmez ama gerçek şu ki paralel yapı Bozbey’le Nilüfer’e yerleşmiş temel atmış rant kapısı olmuş Bizim CHP’li bildiğimiz Bozbey’de paralelin yandaşı olmuş.”

‘İMZA BAŞKAN YARDIMCISINDAN’

Diğer yandan Özdemiroğlu Baklava’nın bulunduğu yerle ilgili usulsüzlülerin yapıldığını iddia eden gizli tanık, şunları söyledi: “Nilüfer’de bulunan Özdemiroğlu Baklava’nın bulunduğu arsa, daha önce sağlık ocağı yapılması için Nilüfer Belediyesi’nden ruhsat almış. Yer, 5.6.2014 tarihinde belediyeye T.M., tarafından sağlık ocağı mimari, projesi olarak sunulmuş. Ancak bu yer sonradan ticari bir kurum olabilmesi için ruhsatta usulsüz bir şekilde değişiklik yapılmış. Yine iddialara göre ruhsatta değişiklik için getirilen projeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yetkililer imzalamamış. İmzayı ise, imza yetkisi olmadığı halde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı atmış.

AMACI DIŞINDA

İhale ilanında bahsi geçen arsa, “Öncelikle ticari amaçlı olmayan muhtarlık birimleri, kent konseyi birimleri, toplantı odaları, aile sağlık merkezi” gibi işlevlerin vurgulandığı, bunların dışında sadece “kafeterya” yapılması ibaresine yer verilmemektedir. Yer şuan çok amaçlı salon ve restoran işlevine dönüştürülmüştür.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.