Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ Elebaşına 'Tantan' onaylı koruma!

FETÖ ile mücadele ekseninde her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Onlardan çarpıcı bir örnek de FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e yakın koruma tahsis edilmesi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ Elebaşına 'Tantan' onaylı koruma!
Hakan Şanlıtürk - ANKARA Bursa Haber’in ulaştığı belgede koruma tahsisine eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın imza attığı görülüyor.

FETÖ soruşturması kapsamında ilişkisi olan pek çok kişiye dokunulurken arandığı sırada Gülen’e resmi polis koruma tahsis edilmesini onaylayan Bakan Tantan ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ersin Yılmaz’la ilgili işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 12 Haziran 1999 tarihli onay ile ABD’deki Gülen’e İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Ahmet Akgün koruma olarak verilmişti.

4 Mayıs 1999’da Amerika’ya giden Fethullah Gülen, beraberinde yakın koruma olarak Başkomiser Ahmet Akgün’ü de götürdü. Harcırahı devlet tarafından karşılanan Akgün’ün Türkiye’ye geri dönmesi söz konusu olunca Gülen, tüm masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını bildirdi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ersin Yılmaz’ın imzalayarak Bakan Tantan’ın onayına sunduğu yazıda şu bilgiler yer aldı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli 128058 sicil sayılı Başkomiser Ahmet Akgün, emekli vaiz Fethullah Gülen’e yakın koruma olarak refakat etmek üzere 4 Mayıs - 4 Haziran 1999 tarihleri arasında Amerika’ya gönderilmişti. Ancak, ABD’de bulunan Fethullah Gülen’in tedavisi uzadığı bildirildiğinden adı geçen koruma görevlisi personelimizin görev süresinin, tüm masrafları korunan şahıs tarafından karşılanmak üzere 4 Haziran’dan itibaren uzatılması hususunu tensiplerinize arz ederim.”



Onay belgesinde Yılmaz, Tantan ve dönemin Valisi Yahya Gür’ün imzaları bulunuyordu. Konunun diğer ilginç boyutu ise Amerika’ya yakın koruma olarak verilen başkomiserle birlikte gittiği ortaya çıkan Fethullah Gülen hakkında o dönemde irticai faaliyetleri nedeniyle Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütülüyor olmasıydı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.