Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih’in gemisi İnegöl’de imal edildi

Bir asır önceye kadar gemi kürekleri imalatı yapılan ve son yıllarda mobilya üretimi ile Türkiye ve Avrupa’da önemli bir yere sahip olan İnegöl’de ilk kez gemi yapıldı. İstanbul’un fethi törenleri için yapılan dev gemi görenlerin ilgisini...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 00:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih’in gemisi İnegöl’de imal edildi

Bir asır önceye kadar gemi kürekleri imalatı yapılan ve son yıllarda mobilya üretimi ile Türkiye ve Avrupa’da önemli bir yere sahip olan İnegöl’de ilk kez gemi yapıldı. İstanbul’un fethi törenleri için yapılan dev gemi görenlerin ilgisini çekiyor.

Dünyada gemileri karadan yürüten ilk komutan olan Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un fethinde kullandığı geminin minyatürü İnegöl’de yapıldı. İnegöl’de TIR ve kamyon dorsesi üretimi yapan Karoser firması tarafından 10 kişilik ekiple başlanan gemi yapımı tamamlandı. Bir ayda yapılan, 10 metre uzunluğunda, 2.5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki gemi, İnegöl’de yapılacak olan İstanbul’un fethi kutlamalarında Atatürk Bulvarı üzerinde yürütülecek. 50 kişi kapasiteli büyük geminin İnegöl’de karadan yürütülmesiyle İstanbul’un fethi canlandırılacak.

Karoser firmasının ortaklarından Esat Ayaz, Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Derneği’nden gelen talep üzerine bir ay önce geminin yapımını başladıklarını ifade ederek, “Talebe önce çok şaşırmıştık. Fakat biz zaten TIR ve kamyonlar için dorse imalatı yapıyoruz. Gemi bizim için çok zor değildi. Profesyonel ekibimizle kolları sıvayıp çalışmalara başladık. Bir aylık hummalı çalışma sonunda gemiyi tamamladık. Bu gemi aynı zamanda denizde de yüzebilecek şekilde yapıldı. Yakın zamandada kendimiz için bir gemi yapmayı planlıyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.