Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Esnaf da söz sahibi olsun’

Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret eden BESOB Başkan Adayı Muhammed Nuri Örs, BESOB’u ortak akıl ve kararla birlikte yönetmek istediklerini belirterek, bu şehirde artık esnaf ve sanatkarların da sözünün ve kararının olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Esnaf da söz sahibi olsun’

Özgür EKİNCİ

Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret eden BESOB Başkan Adayı Muhammed Nuri Örs, BESOB’u ortak akıl ve kararla birlikte yönetmek istediklerini belirterek, bu şehirde artık esnaf ve sanatkarların da sözünün ve kararının olması gerektiğini söyledi. Bursa'da kurulu 104 esnaf ve sanatkar odasının çatı kuruluşu Bursa Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nin (BESOB) genel kurulu için geri sayım başladı. Kongre 6 Mayıs Pazar Günü 11.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. 778 delegenin sandık başına gideceği seçimde adaylığını koyan Muhammed Nuri Örs ve kendisine eşlik eden Bursa Oto Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Genç, Bursa Haber Gazetesi yönetimini ziyaret etti. BESOB'u ortak akıl ve kararla birlikte yönetmek istediklerini belirten Örs, ''Bu şehirde artık esnaf ve sanatkarların da sözü olmalı, kararı olmalı. Her geçen gün yok olan esnafı ayağa kaldırmak ve şehir ekonomisinde dinamik, üretken bir yapıya kavuşturmak için yola çıktık'' diye konuştu.

‘ÇAĞA AYAK UYDURMALYIZ’

BESOB'da işlerin iyi gitmediğini söyleyen Örs şöyle devam etti: ''İşlerin bozulmasının ilk nedeni baştakilerin insan-hizmet ve kalkınma odaklı olmayan, koltuk odaklı, tekçi düşüncelere esir edilmiş yönetim anlayışıdır. Yaşanan olumsuzlukları ve camianın üstünde dolaşan kara bulutları dağıtmak, çağın gereklerine uygun, ihtiyaçları karşılayacak yeni yönetim modeli kazandırmak için aday olduk. Biz genç, dinamik, odasında başarılı, idealleri olan, heyecanı bitmemiş, ununu eleyip eleğini duvara aşmamış bir ekiple koşmaya hazırız. Camiamız çok güçlü ama bunun farkında değiliz. Bizde yenilikçi, üretken politikalar ile teşkilata taze kan getireceğiz'' diye konuştu.

İSTİHDAM ODAKLI ENFLASYON

Başkan Adayı Örs, “Sorunlar genel olarak perakende yasası, ağır vergi yükümlülükleri ve kayıt dışı ekonomini fazla olmasından kaynaklanıyor. Bu problemler esnafımız ciddi anlamda büyük bir külfetin altına sokuyor. Sorunlara çözümlerimiz var. Perakende yasası ile ilgili diyoruz ki: Bu memlekette AVM ve bakkal enflasyonu olmasın. Batıdaki gibi istihdam odaklı enflasyon olsun. Bu yasa zamanında çıktı ama içi boş çıktı. Sorunlara çözüm olmuyor.  Bir diğer konu bizde aynı mahallede, yan yana bakkal açılabiliyor. Mesafe kuralı getirilebilir. Yakın iş kolları arasında belli bir mesafe olmalı ya da bir bölgede kaç tane bakkalın ayakta durabileceği, ne kadarına ihtiyaç olduğu hesaplanmalı. Buna göre düzenlemeler yapılmalı” dedi. Örs, her önüne gelenin esnaflık yapmamasını, bunun belirli şartlara bağlı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYIT DIŞI EKONOMİ

Acımasız, dengesiz ve kontrolsüz süre giden rekabet ortamına dikkat çeken Örs, kayıt dışı ekonomi sorununa da değdindi. Örs, “ Kayıt dışı ekonomi esnafımıza çok büyük külfet oluyor. Bunun yanında odanın tespit ettiği 403 Suriyeli bakkal var ve bunların sadece 23'ünün kayıtlı. Bununla ilgili çözüm bulunamadı. Bu ülkenin yasaları kanunları var. Eğer bu yasalar çıkartılıyorsa herkese uygulanmalı. Haksız rekabet de söz konusu” diye konuştu.

‘BESOB 16' PROJELERİ

''Paydaş proje, Fon-hibe, Gıda ve Moda Festivali, Fuar-Organizasyon, Bayram Şenliği, Çağrı Merkezi, BESOB Kart, Dijital Ağ ve İnternet Festivali, Akademi, İnovasyon ve Ar-ge, İthalat ve İhracat, BESOB Ailem, Sağlık ve Yaşam, Dergi, Kültür-Sanat ve Spor, Medyaland.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.