Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Bursa Valisi gözaltında

Bursa merkezli FETÖ/PDY operasyonunda, eski Bursa Valisi Şehabettin Harput ve eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Bursa Valisi gözaltında
Bursa’da FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile 78 kişi gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınması kararı verilen 72 kişiden Bursa’da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput ile eski emniyet müdürü  Ali Osman Kahya dün gece yakalandı.

Harput ve Kahya ile birlikte aynı operasyon kapsamında gözaltına alınanlar Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahabettin Harput, görev yaptığı sürede Özel İdare’ye ait binayı Gülen Cemaati’ne ait hastaneye usulsüz verdiği iddialarıyla da gündeme gelmişti.

İŞADAMLARI DA VAR
Gözaltına alınanların içlerinde bürokrat ve iş adamlarının olduğu 32 kişilik grup, örgütün mütevelli heyetinde yer alırken, geride kalan 46 kişinin ise himmet adı altında örgüte para verenler ve maddi yardımda bulunanlar olduğu bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.