Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin: Tecrübelerimizi Ankara’ya aktaracağız

Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, geçmiş dönemde Bursa’da edindiği tecrübeleri Ankara’ya da aktaracağını belirterek, yereldeki sorunları çözmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Esgin, ayrıca siyasetten anladığı tek şeyin millete ve vatana hizmet olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esgin: Tecrübelerimizi Ankara’ya aktaracağız

Özgür EKİNCİ

24 Haziran seçimlerinde Ak Parti Bursa’dan milletvekili seçilen Mustafa Esgin Bursa Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Bursa Haber Medya’nın Kestel’deki binasında gerçekleşen toplantıya Bursa Haber Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar ve basın mensupları katıldı. Gündemdeki konular hakkında bilgi veren Esgin, Türkiye’nin yeni bir yönetim sistemine girdiğini ifade etti. 24 Haziran’ın yeni Türkiye’nin doğum tarihi olduğunu söyleyen Mustafa Esgin şunları söyledi: “Mecliste yapılan yemin törenlerinin ardından hızlı bir çalışma sürecine girdik. Yeni süreçte güçlü yürütme ve güçlü yasama olacak. Türkiye’nin 95 yıllık kazanımları var. Diğer yandan hükümetimizin 16 yıldır ortaya koyduğu kazanımlar var. Türkiye bu 16 yılda 4 kat büyüdü. Bunları her şeye rağmen yaptık. Bu yeni ve tarihi dönemde bende Bursamızı Ankara’da temsil etmekten büyük onur duyuyorum” dedi.

‘BOYNUMUZUN BORCU’

Bursa’nın sorunları için Ankara’da yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Esgin şöyle konuştu: “Daha fazla halkın içinde olan, sorunları dinleyen bir vekil olacağız. Bunu arzu ediyoruz. Çünkü milletin içinden çıktık. Bursa’da önemli görevler yaptık. Bursa önemli buluşma yeri. Türkiye’nin her yerinden ve gönül coğrafyamızın her yerinden insan barındırıyor. Bursa’nın bu dönemde, Türkiye’ye sağlık, sanayi, turizm alanında katma değeri yüksek katkı koyması için çalışmalar yapacağız. Bursa doğa, kış, sağlık turizminin, tek bir yerde yaşandığı ender şehirlerden. Bu şehrin sorunlarını, önceliklerini Ankara’da dillendirip çözmek boynumuzun borcu. Biz sadece Bursa’nın bütün potansiyellerini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Uludağ gibi bir değerimiz var ve hak ettiği değeri vermemiz gerekiyor. Sağlık turizmi ile ilgili Bursa’da önemli çalışmalar oldu. Aslında sorunlar herkesin sorunları birlikte çözmemiz lazım. Sivil toplum örgütleri, basını, yerel yönetimi, siyaseti bütün dinamiklerin ortak aklıyla ortak hedefler koyarsak, daha gelişmiş bir Bursa ortaya çıkarabiliriz. Öte yandan Bursa milletvekilleri olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Hepimizin kenetlendiği bir ortam var.”

‘HALKIMIZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ’

“Bursa lobisi Ankara’da nasıl çalışacak?” sorusuna da cevap veren Esgin, artık hiçbir şeyin eski sistemle değerlendirilemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın da isteği, halkla daha yakın, iç içe çalışacak milletvekili profili.  Öngöremediğimiz eksiklerimiz olabilir ama yeni sistemin Bursa ve ülkemiz için daha fazla nasıl işlev hale getirebiliriz onun hedefindeyiz. Bunun çalışmasını yapacağız. Mesela, seçimden sonra halkla iç içe olmamız için bize bölgelerimize dönmemiz söylendi. Yani yeni dönemde vatandaşımızla yakın diyalog içinde şehrimiz için çalışacağız. Burada yerel yönetimlerle de yakın çalışma içinde olacağız. Bursa’nın yerelde ayrı, ulusalda ayrı çözülecek sorunları var. Bu noktada atılacak adımları birlikte hareket edersek ve diyalog kanallarını açık tutarsak çözemeyeceğimiz sorun yok. Yereldeki sorunlar sadece belediye başkanının değil hepimizin ortak sorunları. Sadece kendi aramızda da değil. Muhalefeti de dinleyerek, kompleks içine girmede, ortak akıl etrafında çalışama sistemine zarar vermeden, nezaket kuralları çerçevesinde problemleri çözeceğimize inanıyorum.”

‘HEPİMİZİ İLGİLENDİREN KONU’

“Siyasetten anladığım tek şey millete ve vatan hizmettir” diyen Esgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz milletimize, ülkemize hizmet için çıktık. Seçimin hemen ardından çarşıyı ziyaret ettik. Vatandaşlarımız dinledik. Çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet konusunda talepleri oldu. Son dönemde yaşanan olaylar vatandaşta infial yarattı. Bu konuda bize çözüm noktasında ciddi talepler var. Aslında bu konu sosyal bir mesele. Hepimizi ilgilendiren bir konu. Bunu birlikte çözmemiz gerekiyor. Bunun yanında elbette meclise getireceğimiz ilk konu bu olacak. Çok önemli bir mesele, caydırıcı cezaları getireceğiz.

‘ZİRVE KONSEPT ŞEHİR HASTANELERİ’

Son dönemde şehir hastaneleriyle ilgili kamuoyunda dönen olumsuz haberlere de açıklık getiren Mustafa Esgin, “Sağlık artık ülke politikası haline geldi. Bu noktada yeni bir düzene geçtik. 2023 hedeflediğimiz 500 milyar Dolarlık ihracatın içinde sağlık turizminin hedefi 100 milyar Dolar. Şehir hastaneleri yeni bir model getirdi. Hem ekip hem de ekipman olarak bu hastaneler zirve konseptler, üst düzey yatırımlar.  Bundan dolayı yapılan haberler bilinçli spekülasyon. Bu hastaneler milletin malı. Yap işlet devret modeliyle yapılmış gene millete geçecek yatırımlar. Kamu zararı asla söz konusu değil. Bursa’da da 2019 yılı sonu itibariyle hizmete sokmayı hedeflediğimiz şehir hastanesi ve Çekirge’de yapılan hastane yani bir vizyon kazandıracak. Vatandaşlarımız ne kadar doğru yatırımlar olduğunu görüp hissedecek. Bu hastanelerde hizmet, kalite açısından uç noktada” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.