Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin: ‘Gelecek için insan yetiştirmeliyiz’

“Bursa’nın yarınları için adam yetiştirmemiz lazım” diyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, muhalefeti de dahil herkesin bu şehrin ve Türkiye’nin geleceğini düşünerek elini taşın altına koyup ortak paydada buluşması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esgin: ‘Gelecek için insan yetiştirmeliyiz’

Özgür EKİNCİ

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, seçim çalışmalarını Bursa Haber Gazetesi’ne değerlendirdi. Bursa’yı daha önceki seçimler gibi yine alacaklarını belirten Esgin, seçim adayları ve yol haritasını belirleyip çalışmalara hızlı başladıklarını söyledi. Adayların belli olmasıyla tüm tartışmaların da bittiğini ifade eden Mustafa Esgin, şunları söyledi: “Seçim çok yorucu ve ciddi bir iş. Bazen bir oyun bile peşine düşebiliyorsunuz. Ondan dolayı bizim için her oy çok değerli. Çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz her bir vekilin ayrı ayrı yapmamız gereken başka işlerimiz de var. Biz bunların yanında her fırsatta şehrimize dönüyoruz ve vatandaşımızla birlikte oluyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Sadece seçim döneminde vatandaşla bir araya gelen vekil profilini ortadan kaldırdık. Daha önce hekimdim. O meslek gereği de zaten halkla sürekli bir irtibat içindeydim. Vekil olduktan sonra da irtibatım kopmadan arttı. Vatandaşla iç içe olmamdan dolayı bazen vekil olduğumu unutuyorum. Vatandaşın dilinden anlamak sorunlarıyla ilgilenmek bunu gerektirir.”

‘DEĞER KATMAK İÇİN ÇABALIYORUZ’

Bursa’nın sorunlarının farkında olduklarını da söyleyen Esgin, gerek Meclis’te gerekse farklı ortamlarda diğer vekillerle tam koordineli ve uyumlu bir şekilde bu sorunları çözmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. “Bu şehir bizim ortak değerimiz” diyen Mustafa Esgin, “Bursa’ya değer katmak için çabalıyoruz. Aynı zamanda Sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle bütün potansiyelleriyle barış ve esenlik şehri. Diğer yandan benim önemli gördüğüm başka bir konu daha var. Bursa’nın yarınları insan yetiştirmemiz lazım. Şehri kendine dert edinmiş herkesin buna olumlu yaklaşması lazım. Muhalefetle de bir araya gelip ortak akıl çerçevesinde sorunlara odaklanmamız gerekiyor. Herkesin kendisine göre bir davası var. Ancak ortak payda da buluşmamız hem Bursa hem de Türkiye’ni geleceği için çok önemli” dedi.

‘ZARAR VERENİN DE KARŞISINDAYIZ’

Cumhur İttifakı ile ilgili de konuşan Esgin, şunları söyledi: “Cumhur İttifakı’nın ruhuna şu güne kadar en ufak zarar vermedik. Zarar verenin de karşısındayız. Bu ittifak gizli kapaklı, kapalı kapılar ardında hiçbir gizli şey neticesinde oluşmadı. Bu ittifakın ruhu milletin gönlünde oluşmuş aynı zamanda milletin duruşudur. MHP ve AK Parti tabanının uyuşması bu ittifakın ruhunu oluşturan en büyük etken. Bursa’da bu çizgide hareket ediyoruz. Yenişehir bu ittifak neticesinde MHP’ye bırakıldı. Orada da çok güzel işler oluyor. Önümüzdeki seçimde Bursa’da fire vereceğimizi düşünmüyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.