Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Ala’yı kabul etmedi!

Türkiye dün akşam İçişleri Bakanlığı’ndaki değişimle sarsıldı. İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı. Soylu’nun yerine de eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan, Ala’yı kabul etmedi!
Hakan Şanlıtürk – Bursa Haber/Ankara Türkiye dün akşam İçişleri Bakanlığı’ndaki değişimle sarsıldı. İçişleri Bakanı Efgan Ala’nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı. Soylu’nun yerine de eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geldi.

Siyasetteki bu değişim pek çok iddiayı da beraberinde getirdi. Onların başında da Efgan Ala’nın kamuoyuna sunulduğu gibi kendi iradesiyle mi koltuğu bıraktığı hususu yer aldı. Başkent’teki parametreler ve geçmiş anekdotlar hafızalara getirildi. Yapılan değerlendirmeler Ala’nın kişisel arzusu olmadan görevden alındığına işaret etti. Nitekim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebinde bulunduğu belirtilen Ala’yı kabul etmediği bilgisi kulislere yansıdı. Hatta bana ulaşan bilgi Ala’nın görüşme konusunda ısrar etmesine rağmen yüz bulamadığı şeklinde. Erdoğan akşam saatlerinde açıklanan değişikliklerden önce Soylu ve Müezzinoğlu ile görüşmüş ardından da Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelmişti.

3 yıldan beri İçişleri koltuğunda oturan Efgan Ala, 6 sene de başbakanlık Müsteşarlığı gibi önemli bir makamda görev yaptı. Erdoğan, bugün Çin’e gidecek. G-20 Zirvesi’nde önemli randevuları var. Obama, Putin onlardan ikisi. Değişimin bu seyahatin arifesinde yaşanması dikkat çekici.

Önemli bir ayrıntıysa halef selef bakanların arasında 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili. Of’lu olan Soylu, darbe girişimi sırasında Trabzonluların ağırlıkta olduğu bir grupla TRT’ye gitmiş ve darbecilerle mücadele etmişti. O gece mikrofonlara açıkça, darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğunu söylemişti. İddialara göre bu sözlerin ardından Efgan Ala, Soylu’yu arayarak yaptığının doğru olmadığını ifade etmişti. Aralarında tartışma yaşanmıştı.

Değişimde Bursa’dan kabineye giren Ala’nın kabine dışına itilmesinin ardından yine Bursa’dan Müezzinoğlu’nun bakanlar kuruluna alınması Bursa dengesinin korunmasını sağladı.

Değişimin diğer ve önemli çağrışımı da FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik operasyon beklentilerinin yoğunlaştığı bir anda gelmesi oldu. FETÖ’nün siyasi uzantılarının sadece Ak Parti’de olmadığı konuşulanlar arasında. Ak Parti’deyse 40 civarında milletvekilinden söz ediliyor. Hatta bunların direniş sergiledikleri de iddialar arasında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.