Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere bilgisayar kursu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde engelliler bilgisayar kullanmayı öğrenecek.Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi çerçevesinde Yenişehir’de engellilere yönelik açılan bilgisayar kursunun tanıtımı yapıldı. Merkez...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engellilere bilgisayar kursu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde engelliler bilgisayar kullanmayı öğrenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi çerçevesinde Yenişehir’de engellilere yönelik açılan bilgisayar kursunun tanıtımı yapıldı. Merkez sahibi Çağdaş Eker, 2007 yılından bu yana Yenişehir’de hizmet veren kurumlarının engellileri topluma kazandırmak için projeler yaptığını belirterek, “Şimdi de Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak bilgisayar kursu açtık. Çocuklarımızın yüzünü güldüren bu projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde bulunan 6 rehabilitasyon merkezimizde bu tür faaliyetler yapıyoruz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, 10-15 yıl öncesine kadar evinden çıkamayan engellileri evlerinden çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Engelli vatandaşlarımız artık engelsiz fertler gibi toplumun her alanında bulunuyor. Onları iş hayatında da görmek bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise, belediye bünyesinde 2013 yılından bu yana Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi’nin devam ettiğini belirterek, “3 otobüsle başlandı, şimdi 4 otobüs oldu. Yenişehir ile birlikte toplam 10 ilçede bu kurslarımız sürüyor. 27 eğitim noktasında bu zamana kadar 1677 engellimize kurs verdik. Engelli vatandaşlarımızı evinden alıp evine bırakıyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.