Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli gençlere yönelik AB projesi hayata geçiyor

Sosyal Yaşama ve Eğitime Katkı Derneği'nin, Belçika'dan Het Balanske, Polonya'dan Na Tak adlı kuruluşlarla ortak olduğu "inclusion through communication project" iletişim yoluyla sosyal içerme adlı AB projesinin ilk çalıştayları geçtiğimiz hafta Bursa'da Sarem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli gençlere yönelik AB projesi hayata geçiyor
  

Sosyal Yaşama ve Eğitime Katkı Derneği'nin, Belçika'dan Het Balanske, Polonya'dan Na Tak adlı kuruluşlarla ortak olduğu "inclusion through communication project" iletişim yoluyla sosyal içerme adlı AB projesinin ilk çalıştayları geçtiğimiz hafta Bursa'da Sarem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi nde gerçekleşti.

 

Engellilerin özel eğitimi alanında çalışan Belçika'dan 5, Polonya'dan 5 uzmanla birlikte SOYAD gönüllüsü 5 uzmanın katıldığı çalıştaylar sonunda iki buçuk yıl sürecek projenin yol haritası çizildi.

İki kez Belçika Leuven'e, iki kez de Polonya Poznan'a çalışma ziyaretleri düzenlenecek ve proje sonunda Bursa'da bir sempozyum ile kapanış gerçekleşecek.

 

Projenin fikir babası Belçika'dan Het Balanske Vakfı'nın başkanı Albert Van Der Steppen, bu tür projelerin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı ile tarafların gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtiyor.

 

Proje, zihinsel engelli ve otizmli genç bireylerin eğitim (okul) dışı zamanlarının etkin ve verimli bir şekilde geçebilmesi için yapılacak çalışmalara odaklanıyor. Aynı zamanda Sarem özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim faaliyeti niteliği de taşıyan proje maliyetinin % 80'i AB tarafından finanse ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.