Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enderun usulü kılınan teravih namazına yoğun ilgi

Merinos Parkı’nda gök kubbeli açık namazgahta Enderun usulü kılınan teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, alana kurulan dev sahnedeki orta oyunu ve tiyatral gösteriler de ilgiyle izlendi.Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enderun usulü kılınan teravih namazına yoğun ilgi

Merinos Parkı’nda gök kubbeli açık namazgahta Enderun usulü kılınan teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, alana kurulan dev sahnedeki orta oyunu ve tiyatral gösteriler de ilgiyle izlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanlığı ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Şehr-i Ramazan’ etkinlikleri büyük ilgi gördü. 11 ayın sultanı ramazan ayında Merinos Parkı’nda vatandaşlar, Harem-i Şerif’teki Osmanlı revaklarından esinlenerek dizayn edilen gök kubbeli açık namazgahtaki teravih namazını kıldı. Enderun usulü kılınan teravih namazı ilahiler ve salavatlar ile son buldu.

Merinos Park alanına kurulan namazgâh dolup taşarken, namaz öncesi ve sonrası birinci bölümde Selçuk Salih Başhan ve Gökberk Gültekin, ‘Kavuklu ve Kıvırcık’ adlı gösteri ile ana sahnede çocukların neşesi oldu. Çocuklara yönelik mini yarışma, aileleri tarafından da ilgiyle izlendi. Yarışma sonunda, çocuklara, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin imzasını taşıyan çeşitli hediyeler dağıtıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.