Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emine Örnek'ten büyük başarı

Atlantic Pasific Matematik Ligi’nde 228 öğrencisiyle dünyada en fazla katılımı olan Emine Örnek Koleji, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üç kategoride 3 DÜNYA 1.liğini kimseye kaptırmadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emine Örnek'ten büyük başarı

 

Dünyadaki tüm okulların ortaöğretim ve lise kategorilerinde katılabildiği ve yıl içinde, 6 farklı matematik sınavında yarıştığı Amerika’nın prestijli uluslararası matematik yarışması olan Atlantic Pasific Matematik Ligi’nde Emine Örnek Koleji öğrencileri; 5. ve 6. sınıflar(elementary) kategorisinde 108 öğrenci ile DÜNYA 1.si, 7. sınıflar (middle/junior) kategorisinde 66 öğrenci ile DÜNYA 1.si, Lise(high school) kategorisinde 54 öğrenci ile DÜNYA 1.si oldular.

 

Ayrıca üç farklı kategoride toplamda 228 öğrenci ile dünya’da en fazla katılımı sağlayan Emine  Örnekli öğrenciler 3 DÜNYA 1.liği ile adlarını dünyaya duyurdular.

 

Atlantic Pasific Matematik Ligi’nde öğrenciler kasım ve nisan ayları arasında 6 kez yapılan sınavda hesap makinesi kullanmadan ortaöğretim kategorisinde cebir ve geometri; lise kategorisinde ise cebir, geometri ve trigonometriyi kapsayan soruları büyük bir heyecanla çözdüler. Emine Örnek Koleji öğrencileri dünyadaki diğer okulların öğrencileriyle yarışarak üst düzey bilgi ve becerilerini ispatlamış oldular.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.