Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliden memura, işçiden esnafa herkese müjde!

Emekliden memura, işçiden esnafa her kesimin cebini rahatlatacak ekonomi paketi için düğmeye basıldı. Faiz, işsizlik ve enflasyon tek haneye düşecek, kamu zam yapmayacak

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekliden memura, işçiden esnafa herkese müjde!

İşçiden esnafa, memurdan patrona her kesimin gelirini artıracak yeni ekonomi paketiyle, refah düzeyi yükselecek.

Hükümetin, yıl sonuna kadar 'faizi, işsizliği, enflasyonu' tek haneye düşürmeyi hedeflediği ekonomik adımlardan bazıları şöyle:

UCUZ KREDİ: Uzun vadeli, ucuz, kolay erişilebilir finansman ihtiyacı Varlık Fonu ile gerçekleştirilecek. 10 yıl ödemesiz, 34 yıllık finansman paketi de devreye alınacak. 40 yıl vade için de çalışılacak. Dengesi bozulan tek bir işletme kalmayacak. Ayrıca banka senedi ile piyasa canlandırılacaklar. Bankalar aktiflerini menkulleştirip piyasaya sürecek.

KAMUDA ZAM YOK: Elektrik, su başta olmak üzere kamu ürünlerinde yıl sonuna kadar zam yapılmayacak.

BAKANLIKLARDA YAPILANMA: Bakanlıklar, üst kurullar, Ekonomik Konsey gibi kilit organlar da yeniden yapılandırılacak. Gümrük ve Ticaret, Ekonomi, Bilim Sanayi, Kalkınma Bakanlıklarının tek çatı altında toplanması değerlendirilecek.

SAHA ÇALIŞMALARI: Reel sektörün nabzının tutulmasından sosyal güvenlik politikalarına kadar her alanda saha çalışmalarına ağırlık verilecek. Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulacak özel birim de bu çalışmalara doğrudan iştirak edecek. Emekliden esnafa tüm kesimin beklentilerine yanıt verilecek.

YATIRIM SEFERBERLİĞİ: Katma değeri yüksek yatırımların, orta-üst teknolojik ürünlerin Türkiye'de üretilmesini sağlamak için yabancı yatırımcıya ilave destekler devreye girecek.

İSTİHDAM TAM GAZ: İstihdam piyasası reformu kısa sürede Meclis'e sunulacak. İşgücü piyasası reformu kapsamında kıdem tazminatı, esnek çalışma modeli, iş başı eğitim programları gibi birçok önemli başlık yer alıyor.

HEDEF 460 BİN KOBİ'YE KREDİ: Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, faizsiz finansman desteği çerçevesinde bugün itibarıyla 238 bin 595 KOBİ'ye kredi verildiğini anımsatarak, kullandırılan kredi miktarının 5.9 milyar lira olduğunu söyledi. Canikli, "27 bin 423 KOBİ bekliyor. Yani gelip krediyi almaları bekleniyor. 150 bin tanesi de henüz banka ile yeni bağlantıya geçti. Hedefimiz 460 bin" dedi.

kaynak:TAKVİM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.