Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ehliyetini yenileyecekler dikkat!

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sürücü belgesini yenileyecek vatandaşları uyardı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ehliyetini yenileyecekler dikkat!

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada: "1 Ocak 2016 tarihinden itibaren müracaatta bulunan vatandaşlarımıza uluslararası geçerliliği olan yeni tip sürücü belgesi verilmekte, yine bu tarihten itibaren de eski tip sürücü belgesine sahip olanların belgeleri de, talep etmeleri halinde yeni tip belge ile değiştirilmektedir. Bu işlemler Karayolları Trafik Kanunu'nun Geçici 22'nci maddesi hükümlerine göre yerine getirilmekte olup başvuruda bulunanlardan, aile hekiminden alınan sürücü olur raporu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve toplam 15 lira belge ücretinin ilgili bankaya yatırıldığına dair dekont talep edilmektedir."

Son yenileme tarihi 2020
Eski tip sürücü belgelerinin yenisiyle değiştirilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan emniyet ekipleri, "31 Aralık 2020 tarihine kadar süre bulunmaktadır. Bu süre içerisinde kanun maddesinde değişiklik yapılmadığı sürece vatandaşlarımızdan farklı bir belge istenmeyecektir. Yalnızca sürücü belgesi değişim ücreti olan toplam 15 liranın 1 Ocak 2017 itibarıyla Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeniden değerleme oranı kapsamında yüzde 3,83 artması öngörülmektedir" ifade etti.

Rapor uyarısı
Son günlerde sosyal medyada, yılbaşından itibaren sürücü belgesinin yenilenmesi için heyet raporu isteneceği hakkındaki konuya da açıklık getiren emniyet güçleri, "Bu rapor için 400 lira ücret ödenmesi gerekeceği, belge yenileme ücretinin artacağı şeklinde aslı olmayan haberler yer aldığı, müdürlüğümüze yapılan müracaatlardan anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımız resmi makamlar tarafından yapılmayan açıklama ve duyumlara itibar etmemeleri gerekmektedir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.