Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsane sporcuya vefa örneği

Gençlere hizmeti önemsediklerini söyleyen Başkan Oktay Yılmaz, efsane halter sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun isminin verildiği, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Yıldırım’a kazandırılan Türkiye’nin en büyük spor tesislerinden birinin müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Efsane sporcuya vefa örneği

Sedat DURGUT - Özgür EKİNCİ

Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi Yıldırım’a kazandırılıyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, seçildiği günden bu yana yaklaşık 3,5-4 aylık süreci Bursa Haber Gazetesi’ne değerlendirdi. Seçimden sonra ilk olarak belediyede yapıyı ve organizasyonu toparladıklarını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Çünkü herkes işini en iyi şekilde yapmak zorunda. Belediyede bu misyonu üstlendik. Yıldırımlılara daha iyi hizmet etmek için ekip ruhunu yakalamamız gerekiyor. Mali disiplin ve kent disiplini getirdik” dedi.

‘GENÇLERE HİZMETİ ÖNEMSİYORUZ’

Kısa vadede sosyal projelere öncelik verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, tesislerini daha fonksiyonel hale getirdiklerini ve toplamda yaz spor okullarında 12 bin çocuğa alt yapı eğitimi vereceklerini vurguladı. Gençlere hizmeti önemsediklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı, “Tesislerimizi özellikle spor tesislerini yeniden yapılandırdık. Onların daha iyi sosyalleşeceği alanlar yaratıyoruz. Bunların başında kütüphane, yeşil alan ve kültür merkezleri geliyor. Bunlarla ilgili yoğun şekilde çalışıyoruz. Özellikle Yıldırım’a daha fazla yeşil alan kazandırmak için yoğun çalışmalarımızın yanında devam eden projelerimiz var. Enerjimizi ve imkanımızı doğru kullanmak zorundayız. İlçenin her noktasına ulaşma gayreti ile her vatandaşımıza dokunma derdindeyiz. Nitekim vatandaşa olumlu dokunan bir durum olunca karşılığını da görüyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜKLERİNDEN OLACAK

Öte yandan Gençlik Spor Bakanlığı tarafından Yıldırım’a kazandırılan Türkiye’nin en büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisinde de sona gelindiğini belirten Başkan Yılmaz, Toplamda 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma ünvanına sahip olacak tesisin bünyesinde, 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odasının bulunacağını aktardı. Yılmaz Spor Tesisinin adının Naim Süleymanoğlu olarak seçilmesinin Türk sporunun efsane ismi olan milli haltercimize bir vefa örneği olmasından kaynaklandığını dile getirdi.

UYUMAYAN KÜTÜPHANE

Bu dönemin Yıldırım’da sosyal hayatın canlandığı bir dönem olacağını belirten Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi Planlama Ve Kentsel Gelişim Merkezi’nin üst katını vatandaşların 7/24 yararlanabileceği ‘Uyumayan Kütüphane’ projesiyle değerlendireceklerini söyledi.

AKTİF SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Sosyal medyayı daha aktif bir şekilde kullandıklarını söyleyen Yılmaz, “Oradan gelen şikayet ve talepler ilgili müdürlüklere iletilip, vatandaşa hızlı bir şekilde çözüm sunuyoruz. Sosyal medya ekibimiz bu konuda çalışkan ve profesyonel” ifadelerini kullandı.

CUMALIKIZIK’TA ÜRÜNLER TEK NOKTADA SATILACAK

İlçedeki kaldırım işgallerinin Ağustos ayı itibariyle son bulacağına değinen Başkan Yılmaz, “Vatandaşın bu durumdan fazla şikayetçiydi. Birincisi; marketler, ikincisi ise; çay ocakları. Konuşarak, anlaşarak bunların neden olduğu kaldırım işgali bitecek. İlgili uyarı ve denetimlerimiz sıklaşacak. Bu noktada hem şehrin daha yaşanılabilir olmasını hem de vatandaşın daha rahat etmesini sağlıyoruz. Buna benzer bir uygulamayı da Cumalıkızık’ta hayata geçireceğiz. Tarihi köyün içinde görüntü kirliliğine neden olan satış yerleri, belediye, esnaf, muhtar ve UNESCO işbirliğiyle köyün dışında tek çatı altında bir meydanda toplanacak. Köy ve oraya gelecek olan turist de rahatlayacak” dedi.

MİLLET MAHALLESİ’NE İSTİHDAM MERKEZİ

Ekonomik alanda da devletin imkanlarını ilçe halkının ulaşabileceği noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Öte yandan, İŞKUR, Bursa Ticaret Sanayi Odası(BTSO) ve Yıldırım Belediyesi işbirliğinde iş arayan vatandaşlara umut olmak amacıyla Millet Mahallesi’nde bulunan Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası’ndan fiziksel mekan tahsis edilmesi için çalışma başlattık. Bu Yıldırım içi büyük bir organizasyon. İŞKUR’un açacağı ofisle Yıldırımlıların iş bulması daha hızlı ve kolay olacak. Bu projeyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.