Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edebali görevdeki ilk yılını değerlendirdi

Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında bir yıllık icraatını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edebali görevdeki ilk yılını değerlendirdi

Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında bir yıllık icraatını değerlendirdi.

Edebali, “Hepimin ortak faydası şehrimizi iyi yerlere getirmek. 1 yıllık dönemimizi geride bıraktık. 200 sayfalık bir icraatımız var. Yaptığımız icraatları 5 başlık altında topladık. Katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevreci belediyecilik ve hizmet belediyeciliği başlıkları altında görevde olduğumuz bir yıl zarfında söz verdiğimiz 100 projenin yarısından fazlasını ve diğer ek projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“GELECEĞİN YILDIRIM’INI İNŞA EDİYORUZ”

Her günün hesabını verebilecek disiplin ve şeffaflıkta olduklarının altını çizen Edebali, “2015, büyük projelerimizin temel atma törenlerinin yaşanacağı bir yıl olacak. Yıldırım için en önemli sözümüz olan kentsel dönüşümde artık söz bitti, uygulama başladı. İnsan ve şehir, kentsel dönüşümün temel yapıları. Bu iki kavramı doğru yolda doğru plan ve adımlarla buluşturarak kadim medeniyetimizin güç alarak modern çizgiler taşıyan bir şehri hayata geçireceğiz. Şehri daha planlı ve daha sağlıklı oluşturarak kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan insanlarımıza daha müreffeh bir hayat sunuyoruz” diye konuştu.

 

“ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ AŞILAYACAĞIZ”

Yıldırım’da şehir kültürünü oluşturmak istediklerini ifade eden Edebali, “Önümüzdeki yıllarda yapacağımız bütün çalışmalarda geçtiğimiz bir yılı örnek alarak hizmetlerimi devam ettireceğiz. Çok önemli 3 temel referansımız var. Şeffaf, vatandaş odaklı ve temiz yönetim anlayışımız var. Aslında yaptığımız bütün projeler, hepsi biR bütünün parçaları. Kentsel dönülümde de aynı şeyi yapmak istiyoruz. Toplumumuzu geleceğe hazırlayacak şekilde hizmetlerimizi yapacağız. İcraatlarımızın içinde şehir politikaları var. İnsanların şehre olan sevgilerini arttırmak, şehir kültürünü oluşturmak istiyoruz. Bu yıl çok farklı noktalara da dokunuyoruz. Hizmet gayemizin hedefinde Yıldırım şehrimiz var. Yeni Yıldırım’ı hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığına vurgu yapan Edebali, şunları kaydetti:

“Sosyal projelerden madde bağımlılığına, gençlerimizin hayatını çalan uyuşturucuya kadar çeşitli projeler hayata geçireceğiz. Bu projelerimizi yaparken toplumun bütün kesimlerinin katkı koymasını istiyoruz. Yıldırım’ın çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Tüm bu sorunları planlayarak çözeceğiz. Yıldırım tüm hizmetlere layık bir ilçe. 2015 yılından itibaren insanların ihtiyaçlarını karşılayacak, Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak hizmetlerimizi yapacağız.”

Kentsel dönüşümle ilgili Yıldırım’da ciddi adımlar atacaklarını kaydeden Edebali, “Mekan ve insan birbiriyle ilintili kavramlar. Yarını bugün ile birlikte düşünüyoruz, ama dünle birlikte yapacağız. Kentsel dönüşümde Yıldırım’da yapmak istediğimiz çalışmalar var. Bölgemizde plan değişikliği yapılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapacağımız protokol ile çalışmalarımıza başlayacağız. Ulaşım kentsel dönüşümü etkileyen bir unsur. Yıldırımda kültür merkezlerine, sosyal alanlara ihtiyacımız var. Yatırımcıları bitişik nizam alanlara teşvik ediyoruz. Vatandaşlarımızla anlaşarak o bölgeleri de riskli bina statüsüne koyarak belediye olarak yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldırım’da uyuşturucu ile mücadele konusunda önem çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Edebali, “Madde bağımlılığı konusu çok önemli. Konuştuğumuz çocuklarımın geleceğidir. Bu illet ile ilgili çok akıllı projeler geliştirdik. İşin sağlık, sosyal boyutunu ele aldık. Aile hekimlerimiz, rehber öğretmenlerimizi, imamlarımı, muhtarlarımı dahil ettik. Okullarda bilinçlendirme programlarımız var. Dikkat ederseniz projelerimizde gençlik merkezlerinden bahsettik. Yıldırım’ın her yerine gençlik merkezi inşa edeceğiz” dedi.

 

CUMALIKIZIK EVLERİ YENİDEN RESTORE EDİLİYOR

Turizm konusunda da önemli çalışmaların yapılacağını dile getiren Edebali, “Yıldırım’da ulaşımla ilgili çalışmalarımız var. Cumalıkızık’a gelen turistlerle ilgili alanda görüntüyü bozacak her yeri kaldırıyoruz. Orada satış yapan kadınlarımıza, tarihi mekana uygun yerler yapıp onlara hibe edeceğiz. Restorasyon çalışmalarımızla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Yeniden yapılacak binaların yanı sıra, ayakta durmakta zorlanan binalarımızı restore edeceğiz. Müzemizi daha iyi işletilebilmesi için Büyükşehir’e devrettik. Hangi dilde olursa olsun, gelen turistler, kuracağımız cihazlar sayesinde doğru bilgiyi alacaklar” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.