Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düşünceli: "T2 tramvay hattı halka çile olarak dönecek"

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, "T2 tramvay hattı Bursa halkına ulaşımda çile olarak dönecek" dedi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kent Meydanı- Terminal (T2 hattı)...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düşünceli: "T2 tramvay hattı halka çile olarak dönecek"

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, "T2 tramvay hattı Bursa halkına ulaşımda çile olarak dönecek" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Kent Meydanı- Terminal (T2 hattı) projesini eleştirdi. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasını İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli yaptı. Kent Meydanı’ndan terminale uzanan T2 tramvay hattı projesinin "ben yaptım oldu" zihniyetinin eseri olduğunu ileri süren Düşünceli, "Şehrimizin üçüncü ana arteri olan İstanbul yolunun tramvay olarak projelendirilmesi tartışmalıdır. Bursa hafif raylı sistem projesi 20 yıl önce planlanırken, İstanbul yolu HRS olarak düşünülmüş ve hattın İstanbul yolu bağlantısı mevcut sistemde bırakılmıştı. Bu gün bu entegrasyonun sağlanamaması en basit haliyle Bursa halkına ulaşımda ’çekilecek çile’ olarak dönecektir" diye konuştu.

T2 tramvay hattının mevcut T1 hattı ile de entegre olmadığının altını çizen Düşünceli, "Burada T2 tramvay hattının ikili dizi araçlarla çalışacak olması, bir araçlık duraklara sahip olan T1 hattında entegrasyonun sağlanamayacağını göstermektedir. Bu hattın İstanbul yolu ana arter boyunca sürdürülmesi gerekir. Yol boyu mevcut fabrika ve şehirler arası otobüs terminali dikkate alınarak ortak bir istasyon ve terminal-istasyon ulaşımı için uygun yürüyüş yolları ve kolaylaştırıcı sitemler değerlendirilmemiştir" dedi.

Projede birçok eksik olduğunu vurgulayan Düşünceli, "Bursa halkını ve hayatı doğrudan etkileyen bu tür büyük yatırım projelerinin oluşturulmasında, başta üniversiteler olmak üzere ilgili toplum kesimleri ile yine ilgili kurum, kuruluş ve meslek odalarının görüşlerinin alınması, proje demokrasisini sağlayacak böyle bir karar mekanizmasının çalıştırılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.