Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar: “Suriyeliler Türkiye’deki Düzene Ayak Uydurmalı”

Osmangazi Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında gerçekleşti. Mecliste, Çarşamba Mahallesinde geçtiğimiz gün Suriyeliler tarafından çıkarılan olaylar hakkında konuşan Başkan Dündar, Suriyelilerin Türkiye’deki toplumsal düzene uymaları gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dündar: “Suriyeliler Türkiye’deki Düzene Ayak Uydurmalı”

Çarşamba Mahallesinde geçtiğimiz gün bir gurup Suriyelinin kıraathaneyi basarak 3 kişiyi pala ile yaralaması ve ardından mahalledeki Türkler ile  Suriyeliler arasında yaşanan kavga, Osmangazi Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında ele alındı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çarşamba ve Altıparmak bölgeleri Suriyelilerin yoğun yaşadığı yerler. Toplumların olduğu yerde maalesef bazı istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Geçtiğimiz gün Çarşamba Mahallesinde yaşanan olay belediyelik bir iş değil. Polisiye bir olay. Bizim o bölgede düzeni sağlamak noktasında belediye olarak herhangi bir eksiğimiz yok. O bölgedeki Suriyeli vatandaşlar ile sık sık görüşmeler yaparak buradaki düzene ayak uydurmaları noktasında ikazlarda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Suriyelilerin kendilerine has bir yaşam tarzı var. Genellikle gündüzleri uyuyup, geceleri ise geç saatlere kadar çalışmayı tercih ediyorlar. Ancak Suriyeli vatandaşların bu ülkenin yaşam tarzlarına ayak uydurmaları gerekiyor. Bu konuda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Bizler nasıl toplumsal düzene uyuyorsak, onlar da uyacaklar. Suriyelilere karşı herhangi bir ayrıcalık söz konusu değil” dedi.

Bölgedeki Arapça tabelalar konusunda da konuşan Başkan Dündar, “Arapça tabelalar konusu sık sık gündeme geliyor. Bölgede Arapça olduğu gibi İngilizce tabelalar da var. Tabelaların asıl amacı insanlara o işyerinde ne satıldığını bildirmektir. Suriyeliler kendi aralarında alış veriş yaptıklarından dolayı tabelalarını Arapça yapıyorlar. Osmangazi Belediyesi olarak bizler bu konuda uyarılar yapıyoruz ve tabelalara Türkçe karşılıklarını yazdırıyoruz. Suriyeliler ülkelerindeki savaştan kaçarak bizim ülkemize sığındılar.  Adları üzerinde sığınmacı. Bize sığınan bir insanın can ve mal güvenliğini korumamak bizim ne inancımıza ve ne de kültürümüze yakışır. Aynı şekilde kendi vatandaşlarımızın da Suriyeliler tarafından mağdur edilmesine de göz yummayız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.