Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar öğrencilere deneme kitabı dağıttı

Osmangazi Belediyesi’nin Eğitime Yüzde Yüz desteği kesintisiz şekilde sürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine, matematik ve geometri sorularının yer aldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Deneme Kitabı dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dündar öğrencilere deneme kitabı dağıttı

Eğitime yüzde yüz desteğini sürdüren Osmangazi Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına ilçede üniversite sınavına hazırlanan ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen ve özel ders alamayan lise son sınıf öğrencilerine Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Deneme Kitabı dağıttı. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında matematik ve geometri derslerinden, toplam bin 200 sorunun yer aldığı deneme kitapları, ilçede yer alan 48 okuldaki toplam 6 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye verilecek.

Malcılar Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen kitap dağıtımında, lise son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Dündar, “Daha önce Kasım ayında yine üniversite sınavına hazırlanan 6 bin öğrencimize Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Soru Bankası Kitapçığı dağıtmıştık. Bu projemizin devamı olarak şimdi de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Deneme Kitabı dağıtıyoruz. Üniversite sınavına bazı öğrencilerimiz teknolojinin imkanlarını kullanırken, bazıları ise kendi imkanları ile hazırlanıyor. ÖSYM’nin formatına uygun olarak hazırladığımız bu deneme kitabı, kendi imkanları ile sınava hazırlanan öğrencilerimize mutlaka bir katkı sağlayacaktır. Önemli olan ne istediğini bilmektir. Kişi istedikten sonra her şeyi başarabilir. İnşallah tüm öğrencilerimiz bu uzun yarışta isteğini kaybetmeden ve pes etmeden çalışarak istedikleri üniversiteyi ve bölümü kazanır” dedi.

Öğrenciler için, üniversite sınavı mücadelesinin ilkokul yıllarından itibaren başladığını ifade eden Dündar, “Üniversite sınavını kazanabilmek adına öğrencilerimiz uzun yıllar boyunca düzenli ve planlı bir şekilde ders çalışıyor. Sınav tarihinin yaklaştığı bu günlerde de biliyoruz ki daha yoğun bir şekilde ders çalışmaya başladılar. Bizlerde öğrencilerimizin bu yoldaki mücadelesine destek olmak amacıyla deneme kitapları hazırladık. Doğru cevaplanacak bir soru bile sınavı kazanmada öğrencilerimize yardımcı olabilir. Yeter ki sınavı kazanacaklarına inansınlar. Bizler de öğrencilerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Onlar Türkiye’nin geleceği. Yaşlanan Avrupa’nın aksine, gençlerimiz dinamik yapısı sayesinde, ülke olarak geleceğe güvenle bakıyoruz” diye konuştu.

Malcılar Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Parakat da, dağıtılan kitapların öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirterek, Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Dündar’a, eğitim alanında yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.