Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar, 21 derneğin yöneticileriyle buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alemdar Mahallesi’nde 21 farklı dernek başkanıyla bir araya geldi.Erzurum Oltu Çayüstü Köyü Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Bu akşam...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dündar, 21 derneğin yöneticileriyle buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alemdar Mahallesi’nde 21 farklı dernek başkanıyla bir araya geldi.

Erzurum Oltu Çayüstü Köyü Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Bu akşam burada apayrı bir güzellik yaşıyoruz. Aynı mahallede bulunan farklı yöre derneklerinin bir araya gelip sorunların çözümü için ortak hareket etmesi, Bursalı olmanın en güzel örneğini teşkil ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece aşamayacağımız sorun yok” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın da yer aldığı buluşmada, vatandaşlarla birlikte, onlarla iç içe olmaya büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Dündar, “Her zaman için sahadayız, vatandaşımız ne istiyorsa yerine getiriyoruz. Şehirde yaşamanın kendine göre bir takım zorlukları da var, güzellikleri de. Bizler belediye olarak bu sorunları aşmak için mahallelerimizin ortak sorunlarını belirleyip, öncelik durumuna göre müdahale ederek çözüm üretiyoruz. İşimiz, gücümüz Osmangazi’ye hizmet etmek. Yol, asfalt, temizlik gibi belediyenin asli işlerinin dışında, toplumumuzu genel manada ilgilendiren, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretiyoruz. Okullarımızın, camilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz, gençlerimiz için spor alanları, mahalle sakinlerimiz için meydanlar inşa ediyoruz” diye konuştu.

Aynı mahallede yaşayan farklı yöre derneklerinin bir araya gelmesinin, Bursalı olmanın en güzel örneği olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Farklı yörelerin temsilcileri olsak da sorunların çözümü için aynı mahallenin sakinleri olarak sorunların çözümü için tıpkı burada olduğu gibi bir araya gelmeliyiz” diye konuştu. Vatandaşların, Soğanlı ve Alemdar mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm, ne Mustafa Dündar’ın, ne Cumhurbaşkanının, ne de Başbakanın oturup, ben kentsel dönüşüm yapacağım diyerek yola çıkılmış olduğu bir konu değil. Bir kere bunun iyi anlaşılması lazım. Türkiye, deprem kuşağında bulunan bir ülke. Başbakanımızın açıklamasına göre ülkemizde 7 milyon yıkılıp yenilenmesi gereken bina bulunuyor. Bu binaların depremden önce yenilenmesi gerekiyor. Bizler de Osmangazi Belediyesi olarak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile, Türkiye’ye örnek olacak bir dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Rezerv alanda başlayan çalışmalarımız riskli alan olarak tabir edilen bölgede devam edecek. Devletin onayladığı 3 farklı değerleme kuruluşu ile çalışarak, yerlerin değer tespitini yaptırdık. Yine de değerin düşük olduğu yönündeki şikayetler üzerine, bu konuda ne yapabiliriz bunu da çalışıyoruz. Yer sahipleriyle ile bizzat görüşüp şikayetlerini dinliyoruz, varsa mağduriyetleri nasıl gideririz bunun için titiz bir çalışma yürütüyoruz. Amacımız, bu insanları en uygun şartlarda ev sahibi yapabilmek” dedi.

Birilerinin devreye girerek milletin kafasını karıştırmak istediğini ancak, vatandaşı yanılttığını belirten Dündar, “Müteahhit gelip sizin istediğinizi verir diyorlar. Oysa bu bölge Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmiş bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede böyle bir şey söz konusu değil. Bu bölge dışında, vatandaşlarımız müteahhitle anlaşarak proje geliştirebilir, bizler de o zaman kendilerine gerekli desteği veririz. Şu anda riskli alanda gerçekleştirilecek projemizde de vatandaşımızla birlikteyiz, onların menfaatlerini ön palanda tutuyoruz. Bizim hedefimiz bölgenin tümünün dönüşümünü sağlamak. Biz Bursalıyız, Osmangaziliyiz, bu şehir bizim. Burada başarılı olacak proje, bölgenin de önünü açacaktır, kentimiz, vatandaşımız kazanacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.