Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dündar: “1326 Ruhuyla 24 Haziran’a Gidiyoruz”

Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle Uludağ’ın eteklerindeki Tuzaklı Mahallesi’nde inşa edilen cami, dualarla ibadete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2018 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dündar: “1326 Ruhuyla 24 Haziran’a Gidiyoruz”

Osmangazi Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne geçen köyleri yatırımlarla donatarak yeniden cazibe merkezi haline getiriyor. Tuzaklı Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan yeni cami, cuma namazı öncesinde düzenlenen törenle ibadete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Tuzaklı Mahallesi Muhtarı Ali İşgören ile mahalle sakinleri katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kent merkezinde olduğu gibi en uzak mahallelere de götürdükleri hizmetlerle kentten köye dönüşün önünü açtıklarında dikkat çekti.

 

“Hizmetler Konusunda En İddialı Belediyeyiz”

Köylerin mahalle statüsüne geçmesinin ardından kırsal kesimin her ihtiyacını karşıladıklarını belirten Dündar, “Tarihi kimliğe sahip çıkmakla birlikte şehri yenileme noktasında Türkiye’de en önde gelen belediyeyiz.  Kentsel dönüşüm ve tarihi mirasın ayağa kaldırılması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Osmangazi’deki köyler bizim için çok önemli. Bizim köylerimiz şehir merkezine çok yakın. Bu köylerimizi daha da canlı hale getirmeye çalışıyoruz. Yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Yöre insanımız da köyüne sahip çıkıyor. Böylece köylerimiz daha güzelleşiyor, cazibe merkezi haline geliyor. Tuzaklı Mahallemiz’de ibadete açtığımız yeni cami hayırlı olsun. Çok amaçlı salonu, lojmanıyla birlikte camiden öteye bir külliye ortaya çıktı. Katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Osmangazi’nin tarihten gelen gücü sayesinde Türkiye’de bütçesiyle ve hizmetleriyle en iddialı belediyeyiz” diye konuştu.

 

“1326 Ruhuyla 24 Haziran’a Gidiyoruz”

Türkiye’nin 24 Haziran’da tarihi bir seçime gideceğini hatırlatan Başkan Dündar, “Ülkemizin yeniden 1326 ruhuyla kendini yapılandıracağı, yeni hedeflere doğru yol alacağımız bir seçim olacak. Biz de Bursa’dan 1326 ruhuyla milletimizin yeni yolculuklara, yeni gönül coğrafyalarına yol alacağı, mazlumların yanında olacağı yolculuk için dualarımızı gönderiyoruz. Bu millet, mazlumlara sahip çıkma adına ümmetin yanında yer alacaktır. Osmangazi Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bu ruhla çalışıyoruz. İlçemizin her noktasına ulaşmaya çalışıyoruz. Bursa’nın dışında Kafkaslar’dan Balkanlar’a bütün gönül coğrafyasına da ulaşıyoruz. Gönül birliktelikleriyle ve sosyal faaliyetlerle bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz Nisan ayı fetih coşkusunun yeniden yaşandığı bir ay oldu. Bu yıl Özbekistan’dan Afganistan’dan insanların geldiğini gördük. Bu da, dünyanın çeşitli bölgelerindeki kardeşlerimizle aramızdaki güçlü bağın göstergesi” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, Tuzaklı Camii’nin yapılmasında başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Eski Türkiye’de belediyelerin sadece yol yapıp, çöp topladığına dikkat çeken Şahin, “Bugün belediyelerimiz tarafından yapılan hizmetler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, belediye başkanlarının yetkilerini genişletmesi sayesinde oluyor” dedi.

 

Tuzaklı Mahallesi Muhtarı Ali İşgören de mahallelerine hizmetlerinden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen Tuzaklı Camii’nde cuma namazı kılındı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.