Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düğünü bırakıp Anıtkabir’e koştu

Birçok sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşunun da katıldığı organizasyonda yüz binler Ata’nın huzuruna yürüdü. Programa damga vuran olay ise düğünlerini yarıda bırakıp Anıtkabir’e gelen çift oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düğünü bırakıp Anıtkabir’e koştu
Cevriye Yavuz – Bursahaber/Ankara 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla CHP Anıtkabir’e yürüyüş düzenledi. Birçok sendika, dernek ve sivil toplum kuruluşunun da katıldığı organizasyonda yüz binler Ata’nın huzuruna yürüdü. Programa damga vuran olay ise düğünlerini yarıda bırakıp Anıtkabir’e gelen çift oldu.

Kızılay’dan akşam saatlerinde başlayan bayraklı, meşaleli yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. CHP’nin organizasyonuna Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi bir çok dernek de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tandoğan Meydanı’nda partililerle buluştu. Anıtkabir’e girmeden önce parti otobüsünden yaptığı konuşmada Atatürk ve laiklik vurgusu yaptı. İktidarın geçmişteki laiklik anlayışını eleştirirken, laiklik ile ilgi sözleri nedeniyle İsmail Kahraman’a göndermelerde bulundu.



Atatürk’ün ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, çok zor şartlarda, ardında binlerce yetim bırakılarak kanla canla alınan bu vatanın bekçileri olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu “Sonuna kadar devrimci ruhu yaşatacağız. Ankara Tandoğan’dan, Hakkari, Tekirdağ, Trabzon, Şırnak, Diyarbakır, Yozgat, Samsun’a kadar 81 ile ve yurt dışındaki vatandaşlara selam olsun. Ey Mustafa Kemal, senin devrimlerinin bekçisiyiz. Milyonlarla birlikte yolumuza, çağdaş uygarlığa ulaşmak için yürümeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından binlerce kişi Anıtkabir’e geçti. Çocuk, genç, yaşlı herkes Atatürk’ü kabri başında andı.



En ilgi çekeni ise yeni evli çiftin düğünü yarıda bırakıp Anıtkabir’e gelmesiydi. Çift Atatürk’ü sevdikleri için böyle bir karar aldıklarını belirtti. CHP otobüsünde Nazım Hikmet’ten şiirlerin yanı sıra Mithat Cemal Kuntay’ın ‘On beş yılı karşılarken’ şiirinin de okunması dikkat çeken diğer ayrıntıydı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.