Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dostum İnegöl’ü dünyaya tanıtacak

Bursa Haber’e konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi hakkında açıklamalarda bulunarak, DOSTUM’un İnegöl’ü sadece Türkiye değil dünyaya açacak bir proje olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2020 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2020 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dostum İnegöl’ü dünyaya tanıtacak

HABER: BURHAN KAYA

İnegöl Belediye Başkanı Alper TABAN, merkez tesisleri Yeniceköy Mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) hakkında Bursa Haber Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Başkan Taban, DOSTUM’un doğa sporları ve turizm merkezi gibi gözüken ama mobilyacısına da köftecisine de kaplıcasına da İnegöl’deki esnafına da İnegöl’ün isminin duyulmasına da çok ciddi faydası olacak bir proje olduğuna vurgu yaptı.

DOSTUM KARTOPU GİBİ KATLANARAK BÜYÜYOR

Kartopu misali her gün katlanarak devam edecek ve İnegöl’ün dışa yansıyan bir tanıtım yüzü olacak olan DOSTUM’un orta ve uzun vadede şehrin dünyaya açılan kapısı olacağını kaydeden Taban, “DOSTUM’un bir hikayesi var. İnegöl’de bir alternatif olsun, insanlara adrenalin olsun. Futbol futbol sıkıldı insanlar. Pikniğe falan gidiliyor ama biraz daha böyle yamaç paraşütü, motokros, kampçılık gibi farklı bir ambiyans olsun ve özellikle gençlere bu ayrıcalığı sunalım istedik. Kısa sürede de meyvelerini toplamaya başladık. Oryantiring başta olmak üzere bisiklet, yamaç paraşütü gibi pek çok alanda başarılar elde etmeye başladık. DOSTUM bugün 13 ayrı branşta hizmet veren bir merkez haline geldi. Sivil havacılık, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri, bisiklet, okçuluk, kampçılık, foto safari, balıkçılık, deniz bisikleti, ATV, motocross ve Oryantiring. Bu alanlara ilgisi olan her birey için DOSTUM vazgeçilmez bir merkez” dedi.

İNEGÖL’Ü SADECE TÜRKİYE DEĞİL DÜNYAYA AÇACAK

Başkan Taban, bu doğal güzellikler ve projelerin tamamının bir bütün olarak düşünüldüğünde ciddi bir aktivite ve organizasyon gerektiğine de vurgu yaparak “İnegöl dediğimizde mobilya, köfte, kaplıca, ayçekirdeği ve tarım geliyor akla. Tüm samimiyetimle söylüyorum şehrimizin bütün ekonomik unsurlarına katkısı olacak ve bu şehrin tanıtımına en ciddi faydası olacak konulardan biridir DOSTUM. Belki kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede İnegöl’ü Türkiye değil dünyaya açacak bir proje olacak bu” şeklinde konuştu.

KASIM EFENDİ’DE DÜZENLEME TAMAMLANDI

İnegöl’de devam eden alt ve üst yapı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Taban,

“Hamidiye Mahallemiz Kasım Efendi Caddemiz üzerinde bir çalışma gerçekleştirdik. Burada arkadaşlarımız otopark ve çevre düzenlemesini hayata geçirdiler. Bir süre önce oradaki Şükrü Naili Paşa okulumuzun bahçesinde bir mahalle buluşması yapmıştık. Orada tarafımıza iletilen bir husustu. Malumunuz şehrimizdeki hem nüfus artışı hem de trafikteki araç artışından dolayı çok yoğun bir şekilde otopark üretmeye ihtiyacımız var. Bundan dolayı olabildiğince her bölgede konforlu ve güvenli otopark alanları üretmeye devam ediyoruz” dedi.

15 ARAÇLIK OTOPARK HAYATA GEÇTİ

Bölgede 15 araçlık otopark hayata geçirildiğini de kaydeden Taban, “Arkadaşlarımız buradaki üçgen form üzerindeki alanda yaptıkları çalışmayla 15 araçlık otoparkı hayata geçirdiler. Tabi küçük küçük bu alanları mahalle içlerinde yapıyoruz ki her bölge kendi içerisinde rahatlamalar sağlasın. Aynı bölgenin devamındaki orta refüjde de daraltma yapılıyor araçların daha rahat geçişlerini sağlamak için. Bu ve bunun gibi dokunuşları tüm mahallelerimizde imkanlar dahilinde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yapılan çalışmanın mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TABAN’DAN ASKIDA İYİLİĞE DESTEK ÇAĞRISI

İnegöl Belediyesi’nin kasım ayında başlattığı “askıda iyilik hareketi” ile ilgili de çağrıda bulunan Başkan Taban, “Mesleği ne olursa olsun herkesi bu sürece davet ediyoruz. Şehrimizde işletmecilik yapan simitçi Fatih Ustayı da iyilik hareketi çemberine kattık. Askıda iyilik hareketini ilçemizde bütün esnaflara yaymak istiyoruz. Biz esnaflarımızı, vatandaşlarımız ve tüm ilçe halkını hayırda yarıştırmak istiyoruz. Dolayısıyla hayır sadakadır ve birçok belâyı def edecektir. İhtiyacı olan vatandaşlar da ihtiyacını göreceklerdir. Hem de burada birlik ve beraberlik kültürünü artırmış olacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.