Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dosabsiad yeni yönetimi yol haritasını belirledi

DOSABSİAD’ da 13 Mayıs’ta yapılan genel kurul toplantısında seçilen yeni yönetim kurulunun görev dağılımı ve yol haritasının paylaşıldığı basın toplantısı, dün DOSAB sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Yapılan basın toplantısında yeni yönetim kurulunda ki görev dağılımları, belirlenen hedefler ve izlenilecek yol kamuoyu ile paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dosabsiad yeni yönetimi yol haritasını belirledi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) 13 Mayıs’ta yapılan 16. Genel Kurul toplantısında yeni yönetim kurulunu seçti. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk olurken başkan yardımcıları, Adnan Kar, Nilüfer Çevikel ve Adnan Şarmen oldu. Seçilen yönetim kurulunun görev dağılımları ve hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı DOSAB sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Yapılan basın toplantısında konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, Bursa’nın önemli sanayici ve işadamları derneklerinden biri olan DOSABSİAD’da üstlendikleri görevin öneminin farkında olduklarını belirterek her ortamdaki bütün çalışmalarında, bölgelerindeki sanayicilerin meselelerinin birinci öncelikleri olacağını dile getirdi. Türkiye’nin ekonomik hedefler içinde çaba içerisinde olacaklarının altına çizen Öztürk: “Ülkemizin Dünya’nın 10’uncu büyük ekonomisi olması yolundaki hedefleri doğrultusunda bizler de üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya çalışacağız” dedi.

Yönetimde Dört Ana Hedef Belirlendi

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk yeni yönetimin, görev süreci içerisinde hizmete devamlılık ilkesi ile toplantıların, seminerlerin ve sosyal faaliyetlerin devam edeceğini, bunların yanı sıra belli başlıklar altında hedefledikleri çalışmalar olduğunu söyledi. Yeni yönetimin dört başlık altında topladığı hedefleri arasında, yurtdışı temaslarına ağırlık vermek, DOSABSİAD akademi etkinliklerini arttırmak, üyelerin ve bölge sanayicilerinin devlet desteklerinden daha çok faydalanmasını sağlamak yer alıyor. Aynı zaman da işverenler için bir sorun haline gelen nitelikli eleman eksikliğinin giderilmesi için özel istihdam bürosu çalışmaları yapmak ana hedefler arasında.

‘Ekonomik Ve Siyasi İstikrar Şart’

Genel ekonomik konularında değerlendirildiği basın toplantısında globalleşen Dünya’nın ekonomiye etkilerine de değinildi.  DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk özellikle ABD, Rusya, Çin ve Avrupa Birliği ülkelerinde ki gelişmelerin daha fazla etki uyandırdığını söyledi. Diğer taraftan Türkiye’nin stratejik konumu gereği bölgesel meselelerin ülkeyi yakından ilgilendirdiğine değinen Öztürk, “Bu anlamda her zaman olduğu gibi istikrar ilk şart. Dünyadaki sarsıntıya rağmen ne mutlu bize ki, siyasi ve ekonomik istikrarımız sayesinde pek çok sıkıntının üstesinden gelebiliyoruz” dedi. Öztürk ayrıca toplantı sonunda, Ramazan ayı boyunca DOSAB ve DOSABSİAD işbirliği ile 30 bin kişinin iftarını açabileceği iftar çadırlarının kurulacağını bildirdi.

Haber: Ahmet Kotan

Foto: Hayati Kadiroğlu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.