Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğubayazıt heyeti İTSO’da

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak tayin edildiği Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 36 kişilik iş adamı heyeti, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti.Doğubayazıt...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğubayazıt heyeti İTSO’da

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak tayin edildiği Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 36 kişilik iş adamı heyeti, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret etti.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ali Efe, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Ergül ile DTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamlarından oluşan heyeti ağırlayan İTSO Başkanı Metin Anıl, iki ilçe arasında ticari iş birliğinin geliştirilmesi için her türlü katkıya hazır olduklarını söyledi. Metin Anıl, heyete İnegöl’ün ekonomik yapısı, sanayisi hakkında bilgi aktardı. İnegöl’ün sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri haline geldiğinin altını çizen Metin Anıl, "Doğubayazıt ülkemizin doğusunda İran’a yakın bir zorlu bir coğrafyada yer alıyor. Ancak Doğubayazıt’ın çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu biliyoruz. Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, ilgi çekici güzellikte coğrafyasıyla ciddi, bir potansiyele sahip bir ilçemiz. Bu potansiyelin ortaya çıkarılarak pazarlanması halinde Doğubayazıt önemli bir turizm merkezine dönüşebilir. Bu konuda bize düşenleri yapmaya hazırız" dedi.

Metin Anıl, konuşmasında, İnegöl’de Türkiye’nin 81 ilinden gelen insanların bir arada kardeşçe yaşadığını ve Doğubayazıt’tan da göç aldıklarına vurgu yatı. Başkan Anıl, "Ülkemizin gelişmesi için tek ihtiyaç duyduğumuzun şey birlik, beraberlik ve kardeşliktir. İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın ilçenize koordinatör başkan olarak atanmasının İnegöl ve Doğubayazıt’a çok önemli fırsatları getireceğine inanıyorum" diye konuştu.

DTSO Başkanı Ali Efe ve beraberindeki heyet ize misafirperverliklerinden ötürü İTSO’ya teşekkür etti. Ali Efe, ilçelerinin turizm ve ticaret potansiyelini geliştirmek için var güçleri ile çalıştıklarını bu kapsamda İTSO ile daha yakın ilişkiler kurarak verimli çalışmalar yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.