Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dizdar'dan Rektör Kılavuz'a ziyaret

Bursa Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İşadamı Cüneyt Dizdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan ayında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Rektör Kılavuz, yapacakları çalışmalar ile üniversiteyi hak ettiği noktaya getireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dizdar'dan Rektör Kılavuz'a ziyaret

Rektör Kılavuz “Üniversitemizi hak ettiği noktaya getireceğiz”

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cüneyt Dizdar’ı ağırladı. Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, görev süreci içerisinde kentin her kesimi ile sıkı ilişkiler içerisinde olacaklarını vurguladı.

ÜNİVERSİTE İLE KENTİ BARIŞTIRACAĞIZ

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 44 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, geçen süreç içerisinde çeşitli nedenlerle üniversite ile kentin arasındaki bağların koptuğunu aktardı. Yeni dönemde Bursa’nın istek ve sorunlarına kulak veren, bilimsel çözümler üreten bir üniversite olacaklarının sözünü veren Rektör Kılavuz; “Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bu dönemde içine kapanan ve kendi halinde çalışmalar yapan bir üniversite olmaktan çıkacağız. Kent yöneticileri başta olmak üzere Bursa’nın tüm unsurlarına dokunacak faaliyetlerde bulunacağız. Bir anlamda üniversitemiz ile kenti barıştıracağız. Sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler üreteceğiz. Üniversite-Sanayi işbirliğini yeniden hareketlendirecek ve çıktıları olan çalışmalar yapacağız. İnşallah bundan sonra üniversitemizi geldiği noktadan daha ileri noktalara götürebilmek için tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte elden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ BU KENTİN EN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİSİDİR

Üniversitede yürütecekleri çalışmalar hakkında da açıklamalar yapan Rektör A. Saim Kılavuz, öncelikle ortak aklın hâkim olduğu bir anlayışı egemen kılacaklarını kaydetti. Bugüne kadar aldıkları kararlarda mutlaka konunun muhataplarına söz hakkı verdiklerini belirten Kılavuz, birlik ve beraberliğin yanı sıra demokratik bilincin de egemen olması noktasında hassasiyet gösterdiklerinin altını çizdi. Kılavuz açıklamalarına şöyle devam etti: “Ortak aklın hâkim olduğu, demokratik bilincin egemen kılındığı, arkadaşlıkların ve dostlukların yükseldiği ve yüceldiği, adaletin, hakkaniyetin, ehliyet ve liyakatin göz önünde tutulduğu bir idare anlayışını hayata geçireceğiz. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Geçmişte üniversitemizde farklı kademelerde yöneticilik tecrübelerimiz oldu. Bu tecrübelerimizi yeni döneme de sirayet ettireceğiz. Akademisyenlerimizi, personelimizi ve öğrencilerimizi memnun edecek, Bursa Uludağ Üniversitesi mensubu olma duygusunu pekiştirecek faaliyetlere imza atacağız. Tüm bunları yaparken de üniversitemizi geleceğe hazırlayacak ve dünya ile yarışabilir hale getireceğiz. Bursa Uludağ Üniversitesi bu kentin en önemli markalarından birisidir. Bu marka değerini yükseltecek çalışmaları hep birlikte hayata geçireceğiz.”

Görüşmenin sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cüneyt Dizdar’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.